8.30.2012

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ...πάει Ρούφ

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συνεχίζει τη νέα δημιουργική  συνεργασία του με το Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ και τον Σεπτέμβριο. Έργα των  Sophie Calle και Gregory Shephard, YOUNG-HAE CHANG HEAVY INDUSTRIES, Γιώργου Δρίβα και Shelly Silver, με διαφορετικές αισθητικές και αφηγηματικές προσεγγίσεις διηγούνται ταξίδια, περιπλανήσεις, συναντήσεις και προσωπικές εκμυστηρεύσεις στο όριο μεταξύ φανταστικού και πραγματικού, ιδιωτικού και πολιτικού.

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ όλο τον Σεπτέμβριο, κάθε Τετάρτη στις 22:00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.


Πρόγραμμα προβολών

Τετάρτη 5/9
Sophie Calle and Gregory Shephard, Double- blιnd, 1992
Βιντεοταινία, έγχρωμη, με ήχο
Διάρκεια 75΄58΄΄
Αγγλικά και Γαλλικά, με Ελληνικούς υπότιτλους

Στο έργο Double-Blιnd η Sophie Calle και ο Gregory Shephard ταξιδεύουν από την Νέα Υόρκη στο Λας Βέγκας με σκοπό να παντρευτούν. Ο καθένας καταγράφει το ταξίδι με τη δική του βιντεοκάμερα προσεγγίζοντας με διαφορετικό τρόπο την εξέλιξη της μεταξύ τους σχέσης. Σε αυτό το βίντεο το ταξίδι γίνεται αφορμή για τη διερεύνηση της ερωτικής επιθυμίας μέσα από τη χιουμοριστική αντιπαράθεση βιντεοσκοπημένων ημερολογιακών εξομολογήσεων.

Τετάρτη 12/9Γιώργος Δρίβας, Case study, 2007
Ασπρόμαυρο, με ήχο
Διάρκεια 17΄38΄΄
Με Αγγλικούς και Ελληνικούς υπότιτλους

Γιώργος Δρίβας, Empirical Data, 2011
Ασπρόμαυρο, με ήχο
Διάρκεια 34΄
Με Αγγλικούς και Ελληνικούς υπότιτλους

Ο Γιώργος Δρίβας στο Case Study και στο Empirical Data συνδυάζει γραπτό κείμενο με ασπρόμαυρες ψηφιακές φωτογραφίες σε αφηγήσεις που θίγουν θέματα αποξένωσης και κοινωνικής προσαρμογής μέσα στον αστικό ιστό.

Τετάρτη 19/9YOUNG-HAE CHANG HEAVY INDUSTRIES, The art of sleep (η τέχνη του ύπνου), 2006
Flash animation, με και χωρίς δικτυακή σύνδεση, με πρωτότυπο σάουντρακ,
Διάρκεια:18΄ 45’’
Ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους

Το The art of sleep των Κορεατών YOUNG-HAE CHANG HEAVY INDUSTRIES είναι ένα flash animation μόνο με κείμενο και μουσική. Το κείμενο, που ακολουθεί το ρυθμό της μουσικής, αποτελεί τον καυστικό μονόλογο ενός άυπνου αφηγητή που αγωνιά για τη σημασία και το ρόλο της τέχνης σήμερα.

Τετάρτη 26/9Shelly Silver, Suιcide, 2003
Βιντεοταινία, έγχρωμη, με ήχο
Διάρκεια 70΄
Αγγλικά, με Ελληνικούς υπότιτλους

Το Suιcide της Shelly Silver είναι ένα βίντεο μεγάλου μήκους, που παίρνει τη μορφή μιας ερασιτεχνικής ημερολογιακής καταγραφής του ταξιδιού και των σκέψεων της Αμάντα που υποδύεται ή ίδια η καλλιτέχνις. Γράφοντας το σενάριο παράλληλα με τα γυρίσματα και το μοντάζ, η καλλιτέχνις επιτρέπει στα κινηματογραφημένα συμβάντα να επηρεάσουν την ροή της ιστορίας, καθώς αυτή εξελίσσεται. Με αυτόν τον τρόπο, χάνονται τα όρια μεταξύ αυτοβιογραφίας και μυθοπλασίας, σε μια μελαγχολική  ιστορία αποξένωσης και περιπλάνησης.

Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια: