6.11.2012

Το Athens Fringe Live 2012 στο "Επί Κολωνώ"


Θέατρο στη γειτονιά μας 

Το Athens Fringe Live 2012 είναι η πρώτη ανοιχτή διοργάνωση του Athens Fringe Network, που έχει ως στόχο την παρουσίαση των δημιουργικών έργων των μελών του δικτύου. Το γνωστό από τις προηγούμενες διοργανώσεις Athens Fringe Festival, συνεχίζει, ως “Live” πλέον, να αποτελεί ανοιχτό βήμα για νέους δημιουργούς να δείξουν τη δουλειά τους, να συναντηθούν με το κοινό, με άλλες καλλιτεχνικές και ακτιβιστικές κοινότητες, να συνεργαστούν με φορείς, να δικτυωθούν με επαγγελματίες του χώρου, να συνομιλήσουν με την πόλη. Φέτος, το Athens Fringe Live διεξάγεται 15-30 Ιουνίου σε διάφορους χώρους στο κέντρο της Αθήνας.


Παρακάτω σας παρουσιάζουμε το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων που θα φιλοξενηθούν στο θέατρο Επί Κολωνώ από 16 έως 30 Ιουνίου 2012. Για το Athens Fringe Live ισχύει ημερήσιο εισιτήριο (πρόσβαση σε όλους τους χώρους): 5 ευρώ με το οποίο το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει όλες τις δράσεις της ημέρας σε όλους τους χώρους διεξαγωγής.
Τα εισιτήρια μπορείτε να τα προμηθεύεστε καθημερινά από τους χώρους διεξαγωγής των εκδηλώσεων. Για την είσοδο στις εκδηλώσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, γι’ αυτό προτείνουμε να φροντίσετε να βρίσκεστε έγκαιρα στο χώρο διεξαγωγής τους.
Περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις, (βιογραφικά, υλικό για τις ομάδες, και οπτικοακουστικό υλικό) μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα www.Fringenet.gr.


 

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

από 16 έως 30 Ιουνίου 2012 στο Θέατρο Επί Κολωνώ


ΗΜΕΡΑ: Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΩΡΑ: στις 20.00-20.30

ΕΙΔΟΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ: Χορός/Performance

ΧΩΡΟΣ: Κεντρική Σκηνή

ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: ''Κόμπος'' / ''Κnot''

''Κόμπος'' / ''Κnot''



‘‘Κόμπος’’ - ‘‘Κnot’’
Μια παγωμένη κατάσταση αναγκαστικής ακινησίας.
Εμπειρική περιπτώσει που καθίστα τις άμυνες σου σε εγρήγορση και δημιουργεί την άμεση ανάγκη επίλυσης. Θέτει αυθόρμητα κάποια όρια .
Μπορεί να θεωρηθεί ως ένα βιωματικό αδιέξοδο.
Σαν λαβύρινθος σε περικλείνει σφιχτά , σε μπερδεύει και σε αναγκάζει να ασχοληθείς και να προσπαθήσεις να βρεις την έξοδο για να συνεχίσεις ή απλά να συμβιβαστείς.
Κόμπος …στο στομάχι ,στο νήμα , εμπόδιο στην ομαλή πορεία μιας κατάστασης.
Ότι δεν λύνεται κόβεται…
Σταύρη Καλοπετρίδου.
Website: http://www.fibreperformingarts.com


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Θέμα/Ιδέα/Δραματουργία: Σταύρη Καλοπετρίδου, Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Σταύρη Καλοπετρίδου, Χορογραφία: Fibre Performing Arts, Performers-χορευτές: Σταύρη Καλοπετρίδου, Πολίνα Σταμπόλη, Λόγια: Fibre Performing Arts, Ενδυματολογία: Σταύρη Καλοπετρίδου & Fibre Performing Art, Σκηνογραφία/Σχεδιασμός φωτισμού: Ρέα Ολυμπίου, Video-Φωτογραφία: Βέτα Γεωργούλια ,Μαρία Ζηντίλη, Sound editing/ Ήχος: Δώρος Νικολαίδης, Πολιτιστική Διαχείριση/Επικοινωνία: Ζαφειρένια Μπροκαλάκη, Παραγωγή: Fibre Performing Arts.

 

ΗΜΕΡΑ: Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΩΡΑ: στις 21.00-22.00

ΕΙΔΟΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ: Χορός / Performance

ΧΩΡΟΣ: Κεντρική Σκηνή

ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: To The Beat Of The Forest


To The Beat Of The Forest




 

To The Beat Of The Forest

We presents “To the Beat of the Forest”  based on Midnight Summer dream of William Shakespeare.
The Story :
Hermia and Lysandre flee their life in their city in order to live completely their love. Demetrius follow them because he loves Hermia and Helene follow Demetrius, the man she loves. It’s here where our story begins…
They arrive in the forest and shake the quiet life of its residents. Between poison and transformation, between fight and passion, those strange beings of the forest will take part of the stories of our four citizens…
  
 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Director, choreographer, dancer, comedian: Fanchon Wante, Assistant director, administrator, light designer, dancer, comedian: Romain Prélot, Dancer, comedian:  Spiros Detsikas, Dancer, comedian:  Xrisa Andrwni, Dancer, comedian: Argiro Tamvakou, Dancer, comedian: Maria Papou, Dancer, comedian: Konstantina Papadimitriou, Dancer, comedian: Lydia Magaliou, Dancer, comedian: Stavros Boutsikas.

 

ΗΜΕΡΑ: Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΩΡΑ: στις 21.00-22.00

ΕΙΔΟΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ: Χορός / Performance

ΧΩΡΟΣ: Κεντρική Σκηνή

ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: ΑΝΑΣΑ ΠΡΩΤΗ


ΑΝΑΣΑ ΠΡΩΤΗ

 

 



ΑΝΑΣΑ ΠΡΩΤΗ
Η χορογραφία βασίζεται στην την πιο απλή κίνηση του ανθρώπινου σώματος, αυτή της μεταβίβασης μέσα στο χώρο μέσω του τρεξίματος και βαδίσματος, διαγράφοντας τροχιές σπειροειδείς παρόμοιες με αυτές που παρατηρούμε στο συμπαντικό χώρο, στην κίνηση των πλανητών, του νερού, του αέρα .
Στηρίζεται στην απλότητα και τη μυσταγωγία που μπορεί να προκύψει μέσα από την ανάδυση του ουσιώδες και την παράλειψη  κάθε περιττού.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Χορογραφία: Αλεξάνδρα Δανιήλ, Μουσική: siquer res, Κουστούμια: ΚΗΡΑ ΙΘΑΣΥΜΙΓΗ, Χορεύουν: Παναγιώτης Τσετσώνης, Αλεξάνδρα Γρηγορίου, Τίνα Τσάλεζα.




ΗΜΕΡΑ: Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΩΡΑ: στις 21.00-22.00

ΕΙΔΟΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ: Θέατρο

ΧΩΡΟΣ: Κεντρική Σκηνή

ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Ο Άμλετ Αυτοκτόνησε

"Ο Άμλετ Αυτοκτόνησε"










Ο Άμλετ Αυτοκτόνησε
Έξι διαφορετικοί Άμλετ «επί σκηνής». Έξι άτομα σε κρίση-προσωπική, κοινωνική, οικονομική, εθνική. Ο άνθρωπος της εποχής μας; Ο Έλληνας του σήμερα; Τολμήσαμε να δανειστούμε με δέος και ενθουσιασμό το διαχρονικό και παγκόσμιο αρχέτυπο του ανικανοποίητου, προδομένου και συνεχώς σε (αυτο)διάψευση Άμλετ, για να μιλήσουμε για το σήμερα με το δικό μας τρόπο-με το έργο «Ο Άμλετ αυτοκτόνησε».
Μια συνειδητή «αυθαιρεσία» (;) στη δραματουργική σύνθεση – όσον αφορά τη χρονική σειρά των λόγων και το συσχετισμό τους - μια αυστηρή κινητική φόρμα, μία συγκεκριμένη συνέπεια στην άχρονη ενδυματολογική επιλογή και σε μουσικές προτάσεις συνετέλεσε στην δημιουργία αυτού του έργου όπου το στοιχείο της «κατασκευής» κυριαρχεί. Έτσι οι χαρακτήρες καταργούνται, όχι ωστόσο για ν’ αποδυναμωθεί ο σαιξπηρικός λόγος, αλλά για να έρθει σε ένα πρώτο επίπεδο μέσω αυτής της ιδιότυπης «ανάγνωσης», όπου τα πρόσωπα γίνονται ακριβή και πειθαρχημένα όργανά του. Κρατώντας αδιάλειπτα αναμμένους τους φακούς τους καταθέτουν την πεισματική τους ανάγκη να υπάρξουν.
Επιθυμούμε να υπογραμμίσουμε τη διάθεσή μας να μην κυριαρχήσει ένα πεσιμιστικό χρώμα. Αντ’ αυτού η έκκληση προς όλους μας να σταθούμε με υπευθυνότητα απέναντι στις προκλήσεις, στοιχήματα, δυσκολίες της εποχής μας η οποία φαίνεται να αγγίζει τα όρια του ιστορικού.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Από τον Άμλετ του William Shakespeare, σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά. Η αρχική επιλογή των κειμένων έγινε από την Στέλλα Μαρή και εμπλουτίστηκε με προτάσεις του Ανδρέα Ανδρεάδη και της Χαράς Κονταξάκη.
Παραγωγή: Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Minus [two], Σύλληψη, Δραματουργική σύνθεση, Σκηνοθεσία: Στέλλα Μαρή. Βοηθός Σκηνοθέτη: Ανδρέας Ανδρεάδης, Υπεύθυνοι Παραγωγής: Στέλλα Μαρή, Γιώργος Σταματάκης, Βοηθοί παραγωγής: Κατερίνα Γκατζόγια, Σπύρος Ντζουροπάνος, Λαμπρινή Μπούσια, Φωτογραφίες, Βίντεο: Κώστας Δρίμτζιας, Μάνος Μεγαλούδης, Web Banner Designer: Περικλής Καραθανάσης, Βίκη Γκαζανίδου (Vipe Productions), Μουσική Επιμέλεια: Στέλλα Μαρή, Χειρισμός μουσικής: Νίκος Σκαμάγκας, Σίσσυ Κοριζή.
Παίζουν (αλφαβητικά): Ανδρέας Ανδρεάδης, Κατερίνα Γκατζόγια, Χαρά Κονταξάκη, Στέλλα Μαρή, Αγγελική Μπίνη, Στέφανος Σπετσιέρης.

 

ΗΜΕΡΑ: Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΩΡΑ: στις 20.00-21.00

ΕΙΔΟΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ: Θέατρο

ΧΩΡΟΣ: Αυλή

ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Σαιξπηριάδα: "Ενα Σονέτο Του Δρόμου"


Σαιξπηριάδα: "Ενα Σονέτο Του Δρόμου"



Σαιξπηριάδα: "Ενα Σονέτο Του Δρόμου"
Η πιο πολύπλευρη και πολυφωνική ομάδα διδασκόντων αναλαμβάνει να οδηγήσει τους σπουδαστές στα μονοπάτια της τέχνης του θεάτρου.
Η «δήλος» σχολή θεάτρου ξεκίνησε τη λειτουργία της, το 2003, με φιλοδοξία να αποτελέσει ένα χώρο πολυφωνίας και πλουραλιστικής δημιουργικότητας. Φιλοδοξεί να δώσει στους σπουδαστές της γνώση θεάτρου, κινηματογράφου και τηλεόρασης πιστεύοντας ότι οι απόφοιτοί της πρέπει να αντιμετωπίζουν με την ίδια σοβαρότητα κάθε χώρο εργασίας και δημιουργίας και κάθε πτυχή της υποκριτικής τέχνης.
Τη σχολή θεάτρου «δήλος» διευθύνει η Δήμητρα Χατούπη.
Η Σχολή Θεάτρου «δήλος» - Δήμητρα Χατούπη στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια θεατρικά αναλόγια με διάφορα θέματα και με συμμετοχή σπουδαστών της σχολής.
Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα δρώμενο με τίτλο «Σαιξπηριάδα», σε σκηνοθετική επιμέλεια του καθηγητή της σχολής Βασίλη Ανδρέου με τη συμμετοχή σπουδαστών του α΄ έτους.
Ζούμε σε μια εποχή που η φωνή πρέπει να ακουστεί ως κραυγή χαράς και αγάπης, διαφορετικά θα γίνει μόνο θρήνος. Απέναντι στα δύσκολα, μια ομάδα ανθρώπων κατηφορίζει και μας πλησιάζει. Είναι άνθρωποι του λεγόμενου περιθωρίου. Άστεγοι, πόρνες, ναρκομανείς, αλκοολικοί, τρελοί, ζητιάνοι. Εκεί που περιμένεις να σου ζητήσουν ευρώ ή να σε ενοχλήσουν, αυτοί αρθρώνουν τη σαιξπηρική γλώσσα και καμώνονται τα σοφά και νόστιμά του τεχνάσματα μόνο και μόνο για να ζήσουν. Οι σπουδαστές παρουσιάζουν σπαράγματα σκηνών και λέξεων του Σαίξπηρ με θεατρικότητα και συσχετισμό με τις ανάγκες των απλών ανθρώπων του περιθωρίου. Οι σπουδαστές δοκιμάζουν την παρατήρηση και το ένστικτο τους πάνω στα πλάσματα αυτά και προσπαθούν να τα δικαιώσουν
Website: http://www.dilos.gr
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Συντονισμός: Βασίλης Ανδρέου (διδάσκων υποκριτικής α΄έτους) και Νίκος Τουλιάτος (μουσική διδασκαλία). Διανομή: Μακμπέθ-Ειρήνη Σταυράκη (Μάγισσα Γ΄), Ζωή Κατσαμάνη (Μάγισσα Β΄), Κατερίνα Πρωτονοταρίου (Μάγισσα Α΄), Μαριλένα Καλαϊντζαντωνάκη (Εκάτη). Κυμβελίνος-Άννα Χανιώτη (Ιμογένη), Νίκος Κουρνιάτης ( Κλωτέν). Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας- Χριστίνα Μαριάνου (Άριελ). Δύο Άρχοντες από τη Βερόνα- Δημήτρης Ντόκος (Πρωτέας), Νίκος Κουρνιάτης (Θούριος).Αγάπης Αγώνας Άγονος- Αιμίλιος Αλεξανδρής (Αρμάδο), Τάσος Προβής (Σκνίπας). Τρικυμία- Έμα Μαυρέλη (Πρόσπερο). Τρικυμία- Βαγγέλης Γαβριήλ (Δήμητρα). Κοριολανός- Ελένη Βαΐτσου (Υπηρέτης β΄), Ισμήνη Κακούρα (Υπηρέτης α΄). Κλεοπάτρα- Άννα-Μαρία Βέλλη (Κλεοπάτρα), Θωμάς Καζάσης (Αντώνιος). Τρικυμία- Αιμίλιος Αλεξανδρής (Άριελ), Άρης Κανέλος (Πρόσπερο).


ΗΜΕΡΑ: Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΩΡΑ: στις 21.00-22.00

ΕΙΔΟΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ: Θέατρο

ΧΩΡΟΣ: Κεντρική Σκηνή

ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: ΕΡΩΣ & ΤΕΛΟΣ ή Τα δάκρυα του ψαριού μέσα στη θάλασσα


ΕΡΩΣ & ΤΕΛΟΣ ή Τα δάκρυα του ψαριού μέσα στη θάλασσα



ΕΡΩΣ & ΤΕΛΟΣ ή Τα δάκρυα του ψαριού μέσα στη θάλασσα

Το «ΕΡΩΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ή Τα δάκρυα του ψαριού μέσα στη θάλασσα» είναι πρωτότυπο ελληνικό θεατρικό κείμενο που ολοκληρώθηκε το 2010. Έργο με χαρακτήρα ανθρωποκεντρικό θέτει διαχρονικά υπαρξιακά ερωτήματα. Η σπονδυλωτή δομή του, με αυτόνομες επί μέρους σκηνές που συνδέονται θεματικά και δύο χορευτικά μέρη, επιδέχεται διαφορετικές αναγνώσεις και σκηνοθετικές προσεγγίσεις. Κινείται ανάμεσα στην αφαίρεση και τον ρεαλισμό τον σουρεαλισμό και την ποίηση. Βασικός άξονας του έργου: ό άνθρωπος χωρίς χρόνο, τόπο, ταυτότητα. Πρωταγωνιστής: ο ηθοποιός. Στόχος: ένας λιτός και αφαιρετικός τρόπος ανεβάσματος μιας παράστασης όπου κυριαρχεί το σώμα και ο λόγος. Οι ήρωες άλλοτε συναντιούνται και άλλοτε όχι, άλλοτε επικοινωνούν και άλλοτε σωπαίνουν, συγκρούονται, ενώνονται, αγαπιούνται, χωρίζουν, ζουν και πεθαίνουν.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενα: Ελένη Τζάρου, Σκηνοθεσία: Ελένη Τζάρου (με τη δημιουργική συμμετοχή των ηθοποιών), Χορογραφίες tango: Κώστας Νικολαΐδης, Κοστούμια: Βασίλης Παυλίδης, Μουσική επιμέλεια: Μάνος Τριανταφυλλάκης, Φωτισμοί: Ελένη Τζάρου, Γραφιστική επιμέλεια: Δημήτρης Παγγές, Φωτογραφίες: Μαριγώ Αγγελίδου, Ερμηνεύουν: Αγγελική Καρυστινού, Βάνα Παρθενιάδου, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Μάνος Τριανταφυλλάκης. Χορεύουν: Κώστας Νικολαΐδης, Αμαλία Κοσμά.

 

ΗΜΕΡΑ: Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΩΡΑ: στις 21.00-22.00

ΕΙΔΟΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ: Θέατρο

ΧΩΡΟΣ: Κεντρική Σκηνή

ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ, Ε, ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ; ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ!


ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ, Ε, ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ; ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ!


ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ, Ε, ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ; ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ!
Μια γοργόνα που ψάχνει τα πόδια της, ένας καρχαρίας που τρώει μόνο πλαγκτόν, δύο δελφίνια πρώην πειραματόζωα και ένα ψάρι κλόουν που δεν είναι ο Νέμο, αντιμετωπίζουν τον απόλυτο κίνδυνο όταν οι άνθρωποι πιάνουν πάτο. Τα νέα τους φέρνει ο Τσούχτρας, ο απρόσκλητος επισκέπτης του είδους Turritopsis Νutricula. Η αλλόκοτη παρέα καλείται να ξεπεράσει τον εαυτό της για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Ιδέα: ΚΑΜΕΝΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ, Κείμενο: Γρηγόρης Παπαχριστοφόρου, Σκηνοθεσία: Χρυσή Βιδαλάκη, Αντρέας Βούκενας, Σκηνογραφία: Αντρέας Βούκενας, Κουστούμια: Δανάη Σίμου, Mακιγιάζ: Κατερίνα Κλειτσιώτη, Μουσική: ΚΑΜΕΝΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ. Παίζουν: Μελίνα Γκούμα, Άννα Καράλη, Βασιλική Λεκού, Νικηφόρος Παπαδούδης, Αγγελική Ρουμελιώτη, Χάρης Χρόνης. Θεατρικό εργαστήρι: Χρυσή Βιδαλάκη, Δέσποινα Μανούσκου, Πηνελόπη Τσούτσουβα. Συντονισμός ομάδας: Χρυσή Βιδαλάκη.


ΗΜΕΡΑ: Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΩΡΑ: στις 21.00-22.00

ΕΙΔΟΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ: Θέατρο

ΧΩΡΟΣ: Κεντρική Σκηνή

ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:: εξΟΥΣΙΑζε

εξΟΥΣΙΑζε




εξΟΥΣΙΑζε
Η ομάδα θεάτρου +ἀθύρω παρουσιάζει την παράσταση εξΟΥΣΙΑζε σε έναν αναπάντεχο διάλογο του νεοελληνικού θεάτρου με το μεταπολεμικό γαλλικό θέατρο του παραλόγου σκηνική σύνθεση του μονόπρακτου έργου «Ο Αρχηγός» του Ευγένιου Ιονέσκο και της ιλαροτραγωδίας «Τα κλειδιά» του Μάριου Χάκκα
γέλιου                        δύναμη                            αδάμαστη
          χαράς                                επιθυμία                                  ασυγκράτητη
                        σατύρων                     όρχηση            οργιαστική  
       σαρκασμού                απαύγασμα                                  μεταμοντέρνο
             εξουσίας                          άθυρμα                                      αμείλικτο
                                  ακροβασίας                 βήμα                     λανθάνον
ρόλων                    παίγνιο                          αντιστικτικό
           αταβισμού                              αποδόμηση                              αδυσώπητη
 κάθαρσης                        ανάγκη                                     αναπόδραστη


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μερόλλε, Διασκευή-σύνθεση κειμένων: Βαγγέλης Μαργιολάκης, Κατερίνα Μερόλλε, Κίνηση-χορογραφία: Μαργαρίτα Βεριγάκη, Σκηνικά: Πρόδρομος Αγριόγιαννος, Βαγγέλης Μαργιολάκης, Κοστούμια: Δήμητρα Δημοπούλου, Μουσική: Δημήτρης Ξένος, Επικοινωνία & Δημ. Σχέσεις: Ειρήνη Βελεγράκη, Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ζωντανός, Παίζουν: Πρόδρομος Αγριόγιαννος, Γιώργος Αναστασάκης, Μαργαρίτα Βεριγάκη, Βαγγέλης Μαργιολάκης, Βασίλης Περδίος, Αναστασία Σαρρή.

 

ΗΜΕΡΑ: Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΩΡΑ: στις 22.00-23.00

ΕΙΔΟΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ: Μουσική

ΧΩΡΟΣ: Σκηνή Φουαγιέ

ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:: What the Funk


What the Funk


What the Funk
Οι “What The Funk” ,είναι ένα group από 5 φίλους που παίζουν ερασιτεχνικά τα τελευταία 3 χρόνια. Το στυλ του group κυμαίνεται σε ένα μίγμα Reggae-Ska-Dub.
Η σελίδα τους στο facebook είναι: http://www.facebook.com/wuttafunk

 ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ:
Dimitrakis Ramone: φωνή, κιθάρα, Βαγγέλης Πούλος: κιθάρα, φωνή, Γρηγόρης Ζαμπέλης: μπάσο, φωνή, Δημήτρης Κογιάννης: κιθάρα, κρουστά, Νίκος Κουτάντος: ντράμς.


ΗΜΕΡΑ: Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΩΡΑ: στις 18.00

ΕΙΔΟΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ: Παιδικό Θέατρο

ΧΩΡΟΣ: Κεντρική Σκηνή

ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:: Ο Γαργαληστής


ΙΕΚ ΔΟΜΗ- Παιδαγωγικό τμήμα

 

 


Ο Γαργαληστής

Το Παιδαγωγικό τμήμα του ΙΕΚ ΔΟΜΗ παρουσιάζει την θεατρική παράσταση Ο Γαργαληστής. Μετά το τέλος της παράστασης θα επακολουθήσει event με θεατροπαιδαγωγικά παιχνίδια στην αυλή του θεάτρου.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σπουδαστές ΙΕΚ ΔΟΜΗ: Γεωργίου Ναυσικά, Γιαννέλου Χαρά, Επισκοποπούλου Ιωάννα, Κονόμι Λορένα, Κονσολάκη Ζωή, Μαυρουδή Αθηνά, Νίτσου Μαρία, Σιδέρη Χριστίνα, Τσιβόλα Μυρτώ, Τσιμπούρη Νίκη, Τσιρίκου Μαριαλένα, Φόρτσα Τόνια, Φρόκου Ντιέλα, Χονδρογιάννου Σοφία.


ΗΜΕΡΑ: Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΩΡΑ: στις 21.00-22.00

ΕΙΔΟΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ: Θέατρο

ΧΩΡΟΣ: Κεντρική Σκηνή

ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:: ΚΟΡΑΚΕΣ Πάνω, κάτω ή ανάμεσα στα σύννεφα του Ευάγγελου Κουφάκου

ΚΟΡΑΚΕΣ Πάνω, κάτω ή ανάμεσα στα σύννεφα του Ευάγγελου Κουφάκου



ΚΟΡΑΚΕΣ Πάνω, κάτω ή ανάμεσα στα σύννεφα του Ευάγγελου Κουφάκου

Μοίρα, γνώση, ελευθερία, φόβος, ομορφιά… τα νιώθεις ή τα λες; Κι αν τα νιώθεις πως τα λες; Πέντε γυναίκες, από πέντε διαφορετικά μέρη του κόσμου, γεννημένες σε διαφορετικές του χρόνου εποχές, αφημένες στα σύννεφα παλεύουν να μάθουν στους κόρακες να ζουν ελεύθεροι, ακολουθώντας τη μοίρα τους, έχοντας την απόλυτη γνώση για το τι συμβαίνει κάτω απ τα πανέμορφα, μαύρα φτερά τους και έμπνευση τους ίδιους… τους φόβους τους…Τα μαύρα πετούμενα όμως κρύβουν μεγάλο μυστικό… τους ανθρώπους με απαισιοδοξία ποτίζουν απ’ τα χρόνια τα παλιά… κι οι άνθρωποι μικραίνουν, μαυρίζουν. Αλλά ξέρεις…; Όταν ο άνθρωπος βγάλει φτερά, τότε μαθαίνει πώς να γεννάει ένα «κόρακα με κόκκινη καρδιά».
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Κουφάκος Ευάγγελος, Μάνη Ευφροσύνη, Συντονισμός Παράστασης: Κουφάκος Ευάγγελος, Μάνη Ευφροσύνη, Σκηνικά-Κουστούμια: Τσαγγούρη Δήμητρα, Ρύθμιση ήχου: Λεφέβρ Μαρίνα, Γάλλος Αλέξανδρος, Τώνη Αμπουζέιντ, Φωτισμός: Λεφέβρ Μαρίνα, Επιμέλεια Αφίσας: Κουφάκος Ευάγγελος. Παίζουν: Μουστάκα Μαρίνα, Κουφάκος Ευάγγελος, Κοτσίφη Αντωνία, Τζώρτζου Ελένη, Παπαγιάννη Ιλεάνα, Κρομύδα Στεφανία, Μάνη Ευφροσύνη, Ζαχαροπούλου Μάρα, Ράος Γιάννης, Μυλωνά Ελένη, Γιαννούλη Χρύσα, Καουρή Μαρία, Μανωλόπουλος Δημήτρης, Καραφουλίδης Ανέστης, Κατσίκης Θοδωρής, Παγκράτη Μαρία, Καρασάββα Ηλιάννα, Μάργαρης Θοδωρής, Γιαννούλου Βασιλική, Καραογλάνη Ελένη, Βασιλάκη Μαργαρίτα, Μαρκάτη Αλεξάνδρα, Αχτίδα Γεωργία, Μυρσιάδη Μαρία, Παπαδάτου Αγγελίνα, Δημάκου Αγγελική, Τζιώνας Γιάννης, Αλεξόπουλος Αλέξης, Σπένδου Μαρία, Λίλα Άντζελα, Παναγιωτόπουλος Κωνσταντίνος, Χρυσόπουλος Τάσος, Θεοδωροπούλου Ιωάννα, Δημοπούλου Ζωή.

ΗΜΕΡΑ: Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΩΡΑ: στις 11.00

ΕΙΔΟΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ: Παιδικό Θέατρο

ΧΩΡΟΣ: Κεντρική Σκηνή

ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:: Τα κόκκινα παπούτσια

Ομάδα "Ίασις"

 

 

 

Τα κόκκινα παπούτσια

Η ομάδα Ίασις παρουσιάζει την παιδική παράσταση «Τα κόκκινα παπούτσια».

 



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Ομάδα Ιάσις


ΗΜΕΡΑ: Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΩΡΑ: στις 20.00-21.00

ΕΙΔΟΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ: Χορός / Performance

ΧΩΡΟΣ: Κεντρική Σκηνή

ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:: Delux


Delux

 

 

 

Delux

Το χοροθέατρο επ7ά ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2011 και παρουσίασε την πρώτη του παραγωγή "Η Απλή Μέθοδος Των Τριών" στο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Γιάννης Πολύζος και συμμετέχουν χορευτές-ερμηνευτές ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε project.
Ο Γιάννης Πολύζος είναι ηθοποιός και χορευτής με σπουδές και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σαν ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους Βασίλη Ρίτσο, Βασίλη Μυριανθόπουλο, Κάρμεν Ρουγγέρη, Γιάννη Μόρτζο, Παναγιώτη Μέντη, Βαρβάρα Δούκα, Franco Zeffirelli κ.α. Σαν χορευτής συνεργάστηκε με τους Fausta Mazzucchelli, Alleta Collins, Φώτη Νικολάου, Παναγιώτη Αργυρόπουλο, Εθνική Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής κ.α.

Μα τι στο καλό, που βρίσκομαι? Εγώ είμαι αυτός;
- Συγνώμη, που πάς;
-Εξαρτάται... Που θα είσαι αύριο;
- Στο συνηθισμένο μέρος. Θα με βοηθήσεις να ανέβω;
- Δεν είμαι βέβαιος πως θα μείνω
- Και που θα πάς;
- Δεν έχω διάθεση για συζήτηση... Άλλωστε δεν είναι κανείς άλλος εδώ.
- Και τότε με ποιόν μιλάω;
- Συνέχισε...
- Δε νομίζω πως θα προλάβω.
- Δεν προσπάθησες
- Πιστεύω τα κατάφερα... Αυτό είναι το φώς... (σιωπή)... Τι έγινε;.. (σκοτάδι)

Σκηνοθεσία-χορογραφία: Γιάννης Πολύζος, Μουσική επιμέλεια: χοροθέατρο επ7ά, Σκηνικά: χοροθέατρο επ7ά, Κοστούμια: Ναπολέων Μανάτος, Σχεδιασμός φωτισμού: Γιάννης Πολύζος, Σκηνοθεσία Σκηνής: Μαρία Κατσιπατάκη.


ΗΜΕΡΑ: Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΩΡΑ: στις 21.00-22.00

ΕΙΔΟΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ: Χορός / Performance

ΧΩΡΟΣ: Κεντρική Σκηνή

ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:: ''Η Απώλεια'' - στη Μνήμη αυτού που χάσαμε, βρίσκουμε τη διαδικασία και το ρυθμό της Λήθης -


''Η Απώλεια'' - στη Μνήμη αυτού που χάσαμε, βρίσκουμε τη διαδικασία και το ρυθμό της Λήθης -


''Η Απώλεια'' - στη Μνήμη αυτού που χάσαμε, βρίσκουμε τη διαδικασία και το ρυθμό της Λήθης -

''Τη σιωπή μου γαλέρα μακριά, στο ποτάμι του χρόνου θα ρίξω,
και τ' αμίλητα λόγια κουπιά θα τραβήξω με χέρια σκληρά
ως την άκρη του υδάτινου πόνου.''
Ένα νεκρόδειπνο στην ελληνική επαρχία του '50. 
Μεταλαμβάνουμε κρασί και άρτο στη Μνήμη του νεκρού φίλου, οδηγούμενοι στη Λήθη. Μιλάμε τα βουβά λόγια. Χορεύουμε στον κύκλο της Ψυχής, την ικετεύουμε, την αγκαλιάζουμε, την ημερεύουμε.
Τόση αγάπη πού πάει; Γιατί δεν προλάβαμε; Πόσο εγωιστικός μπορεί να είναι τελικά ο πόνος μας;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Χορεύουν: Βασιλείου Θοδωρής, Λόη Αφροδίτη, Πεχλιβανίδης Αλέξανδρος, Χαρδαλιά Κάντια, Χρονοπούλου Φαίη, Σκηνοθεσία/χορογραφία: Χρυσικοπούλου Μαργαρίτα, Μουσική επιμέλεια/φωτογραφίες/βίντεο: Κυριακοπούλου Εμμανουέλα.


ΗΜΕΡΑ: Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΩΡΑ: στις 21.00-22.00

ΕΙΔΟΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ: Θέατρο

ΧΩΡΟΣ: Κεντρική Σκηνή

ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Μαύρο Άσπρο - Η ζωή σε δύο όψεις

Μαύρο Άσπρο - Η ζωή σε δύο όψεις





Μαύρο Άσπρο - Η ζωή σε δύο όψεις

Ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κρυονερίου "Δρυάδες" παρουσιάζει δύο μονόπρακτα με μία ανατροπή.
Στη Λιθουανία του Ρ. Μπρουκ η ζωή κυλάει βασανιστικά αργά. Σε ένα απομονωμένο σπίτι στο δάσος ζει μια οικογένεια διαφορετική από τις άλλες. Ο ερχομός ενός πλούσιου ξένου θα πυροδοτήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση με στόχο το καλά κρυμμένο παρελθόν της οικογένειας. Η ανάγκη τους να επιβιώσουν θα φανεί δυνατή και ικανή ακόμα να ξεπεράσει τους ίδιους τους φόβους τους, οδηγώντας τους πέρα από τα όρια της ανθρώπινης συμπεριφοράς.
Στον αντίποδα τα πράγματα αντιμετωπίζονται διαφορετικά. Εν όψει εκλογών στην Περιφέρεια του Γ. Σουρρή, ο βουλευτής Τενεκές και η σύζυγος του Αφροδίτη περιοδεύουν από πόλη σε πόλη και από χωριό σε χωριό με την ελπίδα να μαζέψουν ψήφους. Με την πολύτιμη αλλά και όχι τόσο ανιδιοτελή βοήθεια του δημάρχου Απλοχέρη τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους πραγματοποιούνται ή μήπως όχι; Μήπως ήρθε η ώρα τα πράγματα να μπουν στην θέση τους και ο κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Ελένη Καραμπέτσου. Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Βαλαμβού Κέλλυ, Βερβέρης Νίκος, Κουνιάκης Φώτης, Μαμιού Μαρία Άννα, Μιχαηλίδου Άννα, Μπόλλα Δέσποινα, Παντόπουλος Γιώργος, Παντόπουλος Μάριος, Ρίγος Τάσος, Σκυλακάκη Δήμητρα, Χαμακιώτη Άντζελα, Χατζηχριστοφή Στελιάνα.


ΗΜΕΡΑ: Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΩΡΑ: στις 21.00-22.00

ΕΙΔΟΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ: Χορός / Performance

ΧΩΡΟΣ: Κεντρική Σκηνή

ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: ΑΓΡΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Φόνος. Η ελπίδα των γυναικών.


ΑΓΡΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Φόνος. Η ελπίδα των γυναικών.

 

 



ΑΓΡΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Φόνος. Η ελπίδα των γυναικών.

"Από τις θρυλικές αμαζόνες, τον Αχιλλέα, τον Έκτορα και την Πενθεσίλεια μέχρι το σήμερα η σύγκρουση των δύο φύλων είναι αναπόφευκτη και ο φόνος... η ελπίδα των γυναικών!"  
Οι τελειόφοιτοι της Δραματικής Σχολής Βεάκη εμπνέονται από τις "άγριες ενέργειες" και με moderator τη χορογράφο Έρση Πήττα δοκιμάζονται με αυτές!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Παίζουν: Αλέξης Βιδαλάκης, Αρτέμης Γαβριλούκ, Βασίλης Γιαννιώσης, Σπύρος Δημακόπουλος, Κλώντια Διακομιχάλη, Κατιάνα Λαγουδάκη, Σοφία Λαμπιδώνη, Ολίβια Λαπατά, Κατερίνα Λιάπη, Βικτώρια Κολσουζιάν, Δημήτρης Μαμιός, Μάριαν Μαράντου, Αριάδνη Μιχαηλάρη, Βίβιαν Πανταζή, Βίκυ Πεντεδέκα, Eλένη Σταυράκη, Δέσποινα Σταυριανού, Διονυσία Στοαντζίκη, Θωμάς Χαβιανίδης, Βασίλης Χαραλάμπους, Ντίνος Ψυχογιός.


ΗΜΕΡΑ: Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΩΡΑ: στις 21.00-22.00

ΕΙΔΟΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ: Χορός / Performance

ΧΩΡΟΣ: Κεντρική Σκηνή

ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Hair Xtensions

 

Hair Xtensions


Hair Xtensions

Ο Θεός των μαλλιών! Από τους ναούς της Ινδίας στο Red Carpet της Δύσης...(από το ομώνυμο Άρθρο -Εθνος on line).
Οι Ινδοί και ιδιαίτερα οι γυναίκες που ξυρίζουν το κεφάλι τους εκπληρώνοντας κάποιο τάμα, καλύπτουν εν αγνοία τους την αυξημένη ζήτηση των Δυτικών για φυσικό μαλλί.
Ένα τεράστιο και λίαν χρυσοφόρο εμπόριο... μαλλιών έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στην Ινδία, ωθούμενο από τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για φυσικά μαλλιά στον δυτικό κόσμο.
Η μόδα των «εξτένσιον» έχει καταστήσει περιζήτητα τα φυσικά μαλλιά, με την τιμή αγοράς τους να ανέρχεται έως και τις 4.000 δολάρια.
Ωστόσο ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η νέα φυσική κόμη τους προέρχεται ως επί το πλείστον από τις «αίθουσες ξυρίσματος» των ινδουιστικών ναών.
Εκεί καταφεύγουν ολόκληρες οικογένειες Ινδών προκειμένου να εκπληρώσουν, σύμφωνα με την ινδουιστική παράδοση, κάποιο τάμα της προς τους θεούς. Οι περισσότεροι το θεωρούν ευτυχία να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν έστω μια φορά στη ζωή τους ένα τέτοιο προσκύνημα- και κουρά- ως ευχαριστία στους Θεούς και με αντάλλαγμα την ελπίδα και την ευτυχία.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ίδιοι οι προσκυνητές δεν εισπράττουν το παραμικρό χρηματικό ποσό για τη «θυσία» των μαλλιών τους. Όμως φαίνεται πως η πίστη κάνει το θαύμα της και πολλοί από αυτούς δηλώνουν πως τα προβλήματά τους, φτώχειας, υγείας κ.α. εξαλείφονται.
"Ένα δύσκολο ταξίδι, ένας ναός άφεσης αμαρτιών και μαλλιών, ένας πανάρχαιος μύθος και οι ιστορίες σύγχρονων ανθρώπων που εμπλέκονται σε αυτήν την ιστορία-φαινόμενο, είναι το νέο θέμα της ομάδας "IntraVenous" όπου ο σύγχρονος χορός συνομιλεί με το Ινδικό και το σύγχρονο χοροθέατρο καθώς και τη ζωντανή μουσική της άρπας, των κρουστών, πνευστών και φωνής".


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σύλληψη/θεματική έρευνα & Κινησιολογία Ινδικού χορού: Θάλεια-Μαρί Παπαδοπούλου, Χορογραφία: Θάλεια-Μαρί Παπαδοπούλου, Άννα Κίσκιλα, Performers (ηθοποιοί, χορευτές): Ελένη Αναγνωστοπούλου, Βασιλοπούλου Ανδριανή, Ελισάβετ Δακούτρου, Άννα Δημητράτου, Μιράντα Ζησσιμοπούλου, Φάνης Κατέχος, Άννα Κίσκιλα, Χριστίνα Μαρκοπούλου, Μάτα Μάρρα, Ελεάνα Ματθαίου, Παύλος Μελικίδης, Θάλεια Μαρί Παπαδοπούλου, Βανέσσα Σπινάσα, Μουσική σύνθεση, διασκευή, ερμηνεία (Άρπα electronics, κρουστά, drums, πνευστά, τραγούδι, ηλ. Κιθάρα): Μαρία Χριστίνα Παπαδοπούλου, Μάρκος Δαμιανός, Βαγγελιώ Βελλή, Παν Καπερνέκα, Πάρης Ελευθερίου, Video art: Σπύρος Μισοκοίλης.


ΗΜΕΡΑ: Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΩΡΑ: στις 21.30-22.30

ΕΙΔΟΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ: Μουσική

ΧΩΡΟΣ: Σκηνή Φουαγιέ

ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: A STAR IS BORN

A STAR IS BORN




A STAR IS BORN
Μήπως όταν έκλαψες στην κούνια, οι συγγενείς απεφάνθησαν ότι η Χάρις Αλεξίου πρέπει να υποβάλλει παραίτηση; μήπως από μικρός μπέρδευες την τσατσάρα με το μικρόφωνο; Μήπως η αναγνώριση και η αγάπη του κόσμου δεν είναι αφηρημένες έννοιες για σένα αλλά στόχος  ζωής; Μήπως απλά έλειπε η τραγουδίστρια μια μέρα και κάποιος σε έσπρωξε στο πάλκο;
Μήπως τελικά έχεις το πακέτο βρε αδελφέ;
Αν όχι απλά ανήκεις στο κομμάτι του στατιστικού λάθους.
Αν ναι, ανήκεις στο 95/100 των ελλήνων και δηλώνεις τραγουδιστής αν όχι στην εφορία τουλάχιστον σε στενό οικογενειακό κύκλο και αυτή η παράσταση σε αφορά !!!

Website: http://www.armanistudio.gr

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
5 μουσικοί, 8 χορευτές, 25 τραγουδιστές

ΗΜΕΡΑ: Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΩΡΑ: στις 21.00-22.00

ΕΙΔΟΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ: Θέατρο

ΧΩΡΟΣ: Κεντρική Σκηνή

ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΙ 34-46)

ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΙ 34-46)




ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ (ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΙΙ 34-46)
Βρεθήκαμε να ξαναδιαβάζουμε σήμερα, στο δύσκολο σήμερα, το κείμενο του Θουκυδίδη, το εμβληματικό αυτό κείμενο των σχολικών μας χρόνων και ανακαλύψαμε εκ νέου την επείγουσα διάστασή του.
“Ο εξόριστος Θουκυδίδης κατείχε όλα όσα μια δημηγορία μπορεί να πει για τη Δημοκρατία” [W.H. Auden (1η Σεπτεμβρίου 1939)]
Και αποφασίσαμε να τολμήσουμε να το κάνουμε θεατρική πράξη. Δουλεύοντας πάνω στο κείμενο βρήκαμε έναν κόσμο που μοιάζει εκπληκτικά με τον δικό μας. Έναν κόσμο όπου οι έννοιες «δημοκρατία», «ελευθερία», «αγάπη» αποκτούν επιτακτική σημασία.
«Ένα ελεύθερο άτομο είναι δυνατόν να υπάρξει μόνο εντός και δια της πολιτείας, δηλαδή εντός και δια της κοινωνίας» (Κ. Καστοριάδης).

Η παράσταση:
Δύο πρόσωπα και ένας τρίτος, «άγνωστος»; «ξένος»;«νεκρός»; - γίνονται συμπαίκτες μέσα σε ένα σημερινό κοινωνικό πεδίο, με όχημα το αρχαίο κείμενο.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο: Θουκυδίδη “Περικλέους Επιτάφιος” (μετάφραση: Ι.Θ. Κακριδής),Θεατρική μεταφορά - σκηνοθεσία - ερμηνεία: Άγγελος Χατζάς – Αργυρώ Λογαρά, Κατασκευή κούκλας: Δήμητρα Καίσαρη, Φωτισμοί - φωτογραφίες: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Αφίσα: Σχεδιασμός / Αποστόλης Δημάκης, Γιάννης Στόλλας, Φωτογραφία: Άγγελος Χατζάς.


ΗΜΕΡΑ: Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΩΡΑ: στις 22.00-23.00

ΕΙΔΟΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ: Μουσική

ΧΩΡΟΣ: Σκηνή Φουαγιέ

ΤΙΤΛΟΣ LIVE: A-morerias

 

A-morerias

 

 

A-morerias

A pop/flamenco project
Αγάπησες...
Και πληγώθηκες...
Και πλήγωσες...
Και δεν αγαπήθηκες...
Και παντρεύτηκες...
Και απάτησες...
Και κόλλησες...
Και τρελάθηκες...
Ε και;
Έλα να μας ακούσεις και όλα θα φτιάξουν! Μια ευχάριστη μουσική συνάντηση με flamenco pop επιτυχίες, από Niña Pastori, Yona, Soniquete, Chambao, Ojos de brujo...
Website: http://www.fringenet.gr/Beat%20the%20whites

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κιθάρα: Τίμος Παύλου, Κιθάρα: Σπύρος Χριστόγλου, Κρουστά: Γιάννης Παπαγιαννούλης, Τραγούδι: Υota "Baron".

ΗΜΕΡΑ: Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΩΡΑ: στις 18.00

ΕΙΔΟΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ: Παιδικό Θέατρο

ΧΩΡΟΣ: Κεντρική Σκηνή

ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Ο μικρός πρίγκιπας

 

Ομάδα "Χορόνδε"
Ο μικρός πρίγκηπας
Η ομάδα "Χορόνδε" παρουσιάζει την θεατρική παράσταση Ο μικρός πρίγκιπας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Ομάδα Χορόνδε

 

ΗΜΕΡΑ: Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΩΡΑ: στις 20.00-21.00

ΕΙΔΟΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ: Χορός / Performance

ΧΩΡΟΣ: Κεντρική Σκηνή

ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Χορεύοντας στη βροχή

Χορεύοντας στη βροχή



Χορεύοντας στη βροχή
Πόσα πράγματα μπορούν να συμβούν εν ώρα βροχής; Πόσες νέες καταστάσεις μπορούν να δημιουργηθούν; Και πόσες παλιές να αναβιώσουν; Η χοροθεατρική παράσταση "Χορεύοντας στη βροχή" ίσως και να αποτελεί απάντηση σε τέτοιου είδους ερωτήματα…
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Αλίκη Δερμάτη, Σαλώμη Δερμάτη, Μάριελ Δερμάτη, Ναταλία Αργυράκη, Μαρία Πολυμέρου, Εύη Βρεττού, Αχμέτ Αμπντού, Ναταλία Παναγιώτου, Ελεάννα Καλαβίτη.

 

ΗΜΕΡΑ: Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΩΡΑ: στις 22.00-23.00

ΕΙΔΟΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ: Θέατρο

ΧΩΡΟΣ: Κεντρική Σκηνή

ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Ο επαναστάτης της 5ης Οκτωβρίου

Ο επαναστάτης της 5ης Οκτωβρίου




Ο επαναστάτης της 5ης Οκτωβρίου
Η παράσταση "ο επαναστάτης της 5ης Οκτωβρίου" βασίστηκε σε μια ιδέα της νεοσύστατης θεατρικής ομάδας "Μολών Βλαβέ". Τα μέλη της ομάδας επέλεξαν τη σελίδα 31 από το διήγημα "Η 5η Οκτωβρίου" του Γκέοργκ Χάιμ και σε συνεργασία με τη σκηνοθέτη Ηλέκτρα Ελληνικιώτη και τη μουσικό Ζωή Λιανού, έστησαν μια time specific περφόρμανς.
Στο συγκεκριμένο προεξπρεσιονιστικό διήγημα, ο Γκέοργκ Χάιμ, αφηγείται μια ιστορία λίγο πριν τη γαλλική επανάσταση. Με κεντρικό άξονα τη φτώχεια και την κοινωνική εξαθλίωση των γάλλων υπηκόων, περιγράφει μια κοινωνία οποία εγκυμονεί στους κόλπους της, την τυφλή βία, την αγανάκτηση προς την εξουσία και την ανάγκη εμφάνισης ενός ηγέτη-επαναστάτη που θα αλλάξει τα πράγματα.
Η "5η Οκτωβρίου" αποδεικνύεται πιο επίκαιρη από ποτέ και υπογραμμίζει το ενδεχόμενο η ιστορία να κάνει κύκλους, τα γεγονότα και οι καταστάσεις να επαναλαμβάνονται μοναδική διαφορά τις τοποθεσίες και τα πρωταγωνιστικά πρόσωπα.
Πρόκειται για ένα σκοτεινό κείμενο, το οποίο στέκεται στο κομμάτι της εξαθλίωσης που επιφέρει στον άνθρωπο η απουσία και του ελάχιστου μέσου για την κάλυψη των βασικών του αναγκών.
Η παράσταση είναι μια λούπα περιστατικών και σκηνών η οποία επαναλαμβάνεται 6 φορές. Ο θεατής μπορεί να μπει και να βγει οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της παράστασης, αλλά και να επιστρέψει όποτε θελήσει, παρακολουθώντας την ιστορία από όποιο σημείο και όποια οπτική γωνία θέλει αυτός.
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Ομάδα "Μολών Βλαβέ": Αναγνωπούλου Εβίτα, Βαρδάκας Νίκος, Βλασακίδου Δάφνη, Κοντογιάννης Γιώργος, Νικολοβγένη Εύη, Ορνεράκη Ελένη, Πέππας Γιώργος, Τσούκα Μαριαλένα, Σκηνοθεσία: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη, Μουσική: Ζωή Λιανού.



Πληροφορίες
Επί Κολωνώ, 210 5138067
Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός - Αθήνα
  Στάση Μεταξουργείο
 

Πρόσβαση στο θέατρο:

Μετρό: Στάση Μεταξουργείο, από εκεί με τα πόδια 6-8 λεπτά περίπου. Βγαίνετε στην έξοδο προς Αχιλλέως. Θα περπατήσετε κατά μήκος της Λένορμαν προς Περιστέρι. Στο ύψος Λένορμαν 94 βρίσκεται κάθετη η Ναυπλίου.
Τρόλεϊ: 12 - προς Περιστέρι στάση Παλαμηδίου στην οδό Λένορμαν
Με ΙΧ:1ος τρόπος: Μέσω Κέντρου: Ομόνοια -> Αγ. Κων/νου -> Πλατεία Καραϊσκάκη -> Αχιλλέως ->2ο φανάρι δεξιά: Λένορμαν -> 1ο φανάρι δεξιά & αμέσως αριστερά: Πέτρας -> 1ο φανάρι αριστερά: Ναυπλίου αριθ. 12 (βλ χάρτη)
2ος τρόπος: Από βόρεια προάστια: Εθνική οδός (ποτάμι) -> στροφή αριστερά στην Λένορμαν από 2η έξοδο για Περιστέρι -> μετά την μεγάλη πλατεία στα αριστερά μας (πλατεία Σωτ. Πέτρουλα) στο 2ο φανάρι βρίσκεται η Ναυπλίου, το θέατρο είναι στα αριστερά σας, Ναυπλίου 12.
3ος τρόπος: Μέσω Κωνσταντινουπόλεως: Όταν η Κωνστ/λεως συναντήσει τις γραμμές του τρένου (σίδερα)->διαγωνίως αριστερά -> στην διχάλα (με φανάρι) αριστερή πορεία ->Πέτρας ->επόμενο φανάρι αριστερά: Ναυπλίου 12

Δεν υπάρχουν σχόλια: