5.27.2012

Έχετε ερωτευθεί;


φώτο: Γιώργος Τσιόρβας
της Γεωργίας Ξάνθη

Έχετε ερωτευθεί; Μα φυσικά ναι. Με την πρώτη ματιά; Μα φυσικά ναι, συμβαίνει και αυτό. Και φυσικά η αγάπη σας , ο ερωτάς σας ,που φαντάζει πανέμορφος στην ψυχή σας, πανέμορφος και στην καρδιά σας , σας καθοδηγεί να γευτείτε την ζωή , βλέποντας τα όλα τόσο διαφορετικά. Τον ερωτά σας τον αλλάζετε με κάτι άλλο; Κατηγορηματικά όχι. Την αγάπη που μπορεί να είναι πρόσωπο , την αγάπη που μπορεί να είναι μια γειτονιά. 

Κάτι παρόμοιο συνέβη και στην καρδιά , του Γιώργου , του φωτογράφου της συνοικίας μας , της γειτονιά μας. Μια γειτονιά που εκείνος διάλεξε αλλά και μια γειτονιά που τον διάλεξε για να αναδείξει την ομορφιά και τις μυρουδιές της. Μπαλκόνια ξέχειλα από πόθους , μπουκαμβίλιες μπαλκόνια με κατιφέδες και γιασεμιά που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας , χρώματα , χρώματα ζεστά και σε ένα ηλιόλουστο αρχαιολογικό πάρκο με τους περήφανους φοίνικες και τις φορτωμένες καρπούς ελιές.
Όλες αυτές οι εικόνες , συνωστίζονται στην φωτογραφική του μηχανή , και αυτές υπάκουες , περιμένουν την σειρά τους , για να παρουσιασθούν όπως αυτός μόνο , με την ευαισθησία που τον διακρίνει θα αναδείξει την εικόνα της ποίησης.
Εξάλλου έχεις πάντα εμπιστοσύνη σε αυτόν που στο βλέμμα του βλέπεις την αγάπη της εικόνας σου , βλέπεις το σέβας της καθημερινής ομορφιάς σε έναν τόπο , σε έναν χώρο , εκείνου του αρχαίου ,του γεμάτου μυστικά που μας κάνει να αναπολούμε να φανταζόμαστε.
Μια μεγάλη γειτονιά, η Ακαδημία Πλάτωνα , ο Κολωνός , μια καταπράσινη ζωντανή φύση του γεμάτου μυστήριου και μυστικά πάρκου μας , των λουλουδιών και των χρωμάτων στα μπαλκόνια και στις αυλές αναζητά το βλέμμα του για να γίνει εικόνα αισιοδοξίας για να βγούμε υγιείς από αυτήν την δίνη που ζούμε , για να αισθανθούμε ότι δεν είμαστε καταδικασμένοι.
Γιατί όπως γράφει και ο Εμπειρίκος : μία φωτογραφία ζει, έχει ολόκληρη δική της δράσι, συνυφασμένη με την ζωή του θεατή, όπως ένα φλουρί, ένα κρύσταλλο, ή ένα γάντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: