7.19.2011

Πάμε σινεμά στο Πάρκο με το Σινεμά

Athens Open Air Film Festival 

 Νινότσκα του Ερνστ Λιούμπιτς 


 στο Αρχαιολογικό Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνα 

 Αυτή την Πέμπτη 21 Ιουλίου, το Athens Open Air Film Festival επισκέπτεται μια γειτονιά η οποία, καιρό τώρα, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για πολιτιστική ανάπτυξη. Το αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα είναι ένας πανέμορφος χώρος πρασίνου στην καρδιά της Αθήνας που φιλοξενεί δράσεις πολιτισμού και επιτρέπει σε κατοίκους της περιοχής αλλά και επισκέπτες να ζήσουν εναλλακτικά, δηλαδή όμορφα.
 Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, με σκοπό την περιήγηση στα πιο ιδιαίτερα σημεία την πρωτεύουσας, στήνει μια μεγάλη οθόνη στα γρασίδια του πάρκου και προσκαλεί του Αθηναίους από κάθε περιοχή, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, να έρθουν και να απολαύσουν τη Γκρέτα Γκάρμπο στην πρώτη κωμωδία της καριέρας της. Νινότσκα (Ninotchka).



Mε το σλόγκαν «H Γκάρμπο γελάει!» αλλά με πιο σημαντικό γεγονός ότι μαζί με αυτήν γελάει και το κοινό, ο Λιούμπιτς σερβίρει ένα ακόμη από τα γνωστά κωμικά κοκτέιλ του.
Έχοντας στα χέρια του ένα αστεράτο σενάριο στη συγγραφή του οποίου συμμετέχει και ο Mπίλι Γουάιλντερ φτιάχνει μια κλασική κωμωδία που έσπασε τα ταμεία της εποχής. Τρεις απίθανοι Pώσοι πράκτορες βρίσκονται στο Παρίσι. H αποστολή που τους έχει αναθέσει το σοβιετικό καθεστώς είναι η πώληση πρώην αυτοκρατορικών διαμαντιών, αλλά εκείνοι έχουν αφεθεί για τα καλά στη γλυκιά ζωή των εστιατορίων και των καλών κρασιών. H πρώην ιδιοκτήτρια των πολύτιμων λίθων Δούκισσα Σουάνα στέλνει τον αγαπητικό της Kόμη Λεόν να επανακτήσει την περιουσία της, ενώ ταυτόχρονα οι Σοβιετικοί στέλνουν την ψυχρή και άκαμπτη συντρόφισσα Nινότσκα (Γκρέτα Γκάρμπο) να συνετίσει τους τρεις Pώσους πράκτορες και να φέρει την αποστολή εις πέρας. Oι εξελίξεις όμως είναι ραγδαίες όταν η σκληρή κομουνίστρια, που βλέπει τον Πύργο του Άιφελ ως αλάνθαστη μεταλλική κατασκευή και τον έρωτα ως απλή χημική ένωση, σαγηνεύεται από τον Λεόν, αλλά και τον δυτικό τρόπο ζωής.
 Το Athens Open Air Film Festival διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και το Περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ.

Πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του ΟΠΑΠ, εντάσσεται στο πλαίσιο του Athens Every Week και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

 Αναλυτική ενημέρωση για το Athens Open Air Film Festival στα:

www.cinemag.gr.www.aiff.gr 
http://twitter.com/#!/nyxtespremieras 
http://on.fb.me/k7qZf3

Δεν υπάρχουν σχόλια: