5.02.2010

Χρωστάτε ΕΣΕΙΣ , όχι εμείς

Η παρουσία του ΔΝΤ είναι πλέον μια πραγματικότητα για τη χώρα. Το ανορθολογικό πακέτο μέτρων του θα βυθίσει σε μια πραγματική κρίση την Ελλάδα, αφού το εισόδημα των πολιτών της θα μειωθεί δραματικά , ενώ εκείνοι  δεν δείχνουν να κινδυνεύουν είναι οι ισχυροί επιχειρηματίες, που όπως και πολλοί άλλοι έβγαλαν - ως γνήσιοι πατριώτες- τα χρήματά τους από τη χώρα και οι τράπεζες. Η όλη προσπάθεια που γίνεται , χωρίς να είναι βέβαιο το αποτέλεσμα, είναι για τη διάσωση των τραπεζών και όχι των κατοίκων αυτής της χώρας.

Σε επίπεδο προπαγάνδας  το μήνυμα που μεταδιδόταν ήταν για το διεφαρθμένο δημόσιο τομέα τον οποίο δημιούργησαν και συντήρησαν οι περισσότερες κυβερνήσεις της χώρας. Οι οδυνηρές παρεμβάσεις γίνονται όμως και στον ιδιωτικό τομέα, ανατρέποντας κατακτήσεις των τελευταίων 50 ετών .  Είναι μια αντίφαση που αποκαλύπτει τα πραγματικά κίνητρα της παρέμβασης. Ας μην επεκταθούμε τώρα περισσότερο.

Σημειώνουμε 3 δεδομένα .
-Πρωτοφανής ατιμωρισία των υπευθύνων: Ως και σήμερα για τη διαφθορά των πολιτικών (πχ υπόθεση Siemens ) και τη διαπλοκή των συμφερόντων δεν έχει τιμωρηθεί κανείς. Οι προηγούμενοι υπουργοί εθνικής οικονομίας , αντί να δίνουν εξηγήσεις σε εξεταστική επιτροπή, κάνουν δημόσιες σχέσεις στα κανάλια. Η μελλοντική αθλιότητα των πολλών έχει αίτια στις αποφάσεις λίγων και συγκεκριμένων στο παρελθόν.
-Προτεινόμενες "κυβερνήσεις σωτηρίας" με παλιά υλικά : Τα πολιτικά πρόσωπα που προτείνονται από τους μηχανισμούς έχουν σοβαρή ευθύνη για τη σημερινή εισβολή  του ΔΝΤ .Το ίδιο ισχύει για τους επιχειρηματίες που είναι έτοιμοι , εφόσον κληθούν να αναλάβουν δράση. Το παρελθόν τους είναι σοβαρή ένδειξη για την οποιαδήποτε εμπλοκή τους στα κοινά του μέλλοντος
Λεηλασία: Το παρελθόν του δανεισμού και των πτωχεύσεων της χώρας δείχνει πως  πιο εύκολη είναι  η λεηλασία του πλούτου της Ελλάδας , παρά η οποιαδήποτε ανόρθωση της οικονομίας.

Σε αυτό το τσουνάμι που έρχεται, υπάρχουν δύο αναχώματα. Οι αγώνες και η αλληλεγγύη σε κάθε γειτονιά. Αν είναι να σώσουμε εμείς τη χώρα μας (...και όχι απλώς τις τράπεζες) καλύτερα να ορίσουμε ΕΜΕΙΣ τι θεωρούμε πατρίδα.

9 σχόλια:

jeta είπε...

Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα. Τα μαγικά κόλπα μεταφέρονται από πατέρα σε γιο Ο Πατέρας εγκατέστησε την πελατειακή λειτουργία του κράτους, και ο υιός σπούδασε το προσχεδιασμένο μέλλον της Ελλάδας μας ,αφού ακολούθησε την τακτική μια που ο πατέρας ήξερε ,ότι τα χρόνια του δεν τον έφταναν για να τελειώσει το έργο του και έτσι έθρεψε ανθρώπους για να ακολουθήσουν κατά γράμμα το σχέδιο του. Η τέχνη του Λαϊκισμού μεταφέρθηκε από τον 1ο μετά στον 2ο και δεν θέλω να ξεχάσω και τον κον του Χρηματιστηρίου . Ο Ελληνικός λαός ληστεύθηκε -του έφαγαν τα λεφτά και εξαπατήθηκε -«υπάρχουν τα λεφτά» έλεγε.
Η διαφθορά, υψηλή των κυβερνητών και χαμηλή των πελατών τους παντού -στις δημόσιες επιχειρήσεις, στις μίζες με τις διεθνείς εταιρείες, πτωχεύσαν τη χώρα. Εχουμε να κάνουμε με μια πολιτική βίαιης ανακατανομής του κοινωνικού πλούτου υπέρ των απατεώνων, οι οποίοι έτσι επιβραβεύονται πλουσιοπάροχα. Άλλοι θησαύρισαν λεηλατώντας τα δημόσια ταμεία μέχρι τελευταίας δεκάρας και όμως οι μισθωτοί του δημοσίου και οι συνταξιούχοι είναι αυτοί των οποίων τα εισοδήματα καταληστεύονται από την κυβέρνηση για να αναπληρωθούν τα κλοπιμαία.
Κυβερνούν με επικοινωνιακές απάτες εις βάρος του λαού, για να γλιτώσουν οι πολιτικοί και οι τραπεζίτες Είχαν απόλυτο δίκιο τελικά όσοι μιλούσαν για επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης όσο αφορά την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα..
Δεν τον ενδιαφέρει, είπε η θητεία του, αφού θα έχει κλείσει τον κύκλο του ως τουρίστας του πλανήτη και ως ο καταστροφέας ενός λαού .
Άλλωστε η φράση του ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του τελούν «υπό κηδεμονία » τα λέει όλα...
Ο αισθανόμενος την "μοναξιά της εξουσίας " είναι υπεύθυνος αφού η προσφορά των 30 αργυρίων που θα πάρουμε, όταν τα πάρουμε, από τον «μηχανισμό στήριξης» θα είναι το αντίτιμο της προδοσίας των εθνικών μας θεμάτων όσα βέβαια δεν ξεπούλησε ακόμα..

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ.ΛΑΜΠΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΕΝΩ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΟ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΜΕ ,ΜΕΤΑ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΚΙΖΟΥΝ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ .ΕΦΤΑΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ 10 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΝΑ ΕΧΕΙ 1 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ . Ε ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΑΠΛΑ ΑΥΤΟΙ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΧΡΥΣΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ .ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΑΜΕ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ .ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ .ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ .ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΚΑΦΕ .ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΚΟΝΑ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ....

Ανώνυμος είπε...

Nα μου ζησεις ανωνυμε , ομως πρεπει να ζητησουμε πανδημα να τημωρηθουν καποιοι γιατι και εμεις να φταιμε δεν εχουμε το ιδιο ποσοστο ευθυνης ,η διαφθορα ειναι παντου ,και για αυτο παντοτε καλυπτουμε τους συναδελφους μας σε οποιο επαγγελμα και να ειμαστε αυτο πρεπει να σταματησει.

Ανώνυμος είπε...

Υπό κηδεμονία του ΔΝΤ λοιπόν. Ανώριμη η κυβέρνηση (το ίδιο και οι προηγούμενες) ανώριμοι και οι πολίτες που τους επέλεγαν σύμφωνα με το προσωπικό τους συμφέρον. Να τα χάλια μας. Καλά να πάθουμε.

Γεωργία είπε...

Ολοι οι φανφαρόνοι της πολιτικής, οι Εθνικοί μειοδότες ,οι μετριότητες ,αυτοί δεν εμπόδισαν την λεηλασία της χώρας μας, και που υπερηφανεύονται πως αποτελούν τον «πολιτικό κόσμο» της χώρας, θα πρέπει ,στην καλύτερη για αυτούς περίπτωση να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Δεν χρειαζόμαστε άλλο τις άθλιες «υπηρεσίες» τους.
Τι διαφορετικό άραγε θα είχε συμβεί αν η χώρα είχε ηττηθεί στο πεδίο της μάχης ενός «πραγματικού» πολέμου;

Ανώνυμος είπε...

να επιστρεψουν σπιτια τους και ποιοι να ερθουν εδω ειναι το μεγαλο ερωτημα ,μηπως το κκε που πηρε 15 χωρες και καταντησε τους πολιτες τους οικιακους βοηθους ,κηπουρους και συνοδους γεροντων ,στο ονομα του υπαρκτου σοσιαλισμου ,η καμια εκτροπη συνταγματικη?οποιος μου απαντησει κερδιζει μπανανα......

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω ότι το ΔΝΤ θα μας βάλει σε τάξη γιατί η φάρα μας είναι ανίκανη. Μόνο την ανεργία φοβάμαι.
Ας παίρνουμε λιγότερα και να καταναλώνουμε λιγότερα. Ίσως να μας κάνει καλό. Να ξαναβρούμε τις αξίες μας.

Αννα

Ανώνυμος είπε...

φοβάμαι για όλα αυτά που γίνονται για μένα χωρίς εμένα...

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που έκλεψαν (με το Χρηματιστήριο, τα ομόλογα, τις μίζες, τη φοροδιαφυγή) δεν τιμωρούνται. Αυτοί που δεν έκλεψαν καλούνται τώρα να πληρώσουν τα σπασμένα.Τους καλούν προς τούτο οι ίδιοι οι κλέφτες.. Οι κλέφτες άλλωστε δεν νοιάζονται αν θα τους κόψεις 25% ή 55%. Δεν ζουν απο το μισθό τους και έχουν λαδωθεί και για τα παιδιά τους.
Και τα τσιράκια τους: στην κυβέρνηση, στον δικομματισμό και στα ΜΜΕ. Ακούω δε πώς ευθυνόμαστε, όλοι. Τι ευγενικό, τι μεγαλειώδες, αλλά και οι γνωστοί μας των ΜΜΕ του ΠΑΠΑΓΑΛΟΥ λουμίδη, διακατέχονται από μία τάση αυτοκριτικής. Δυστυχώς , είμαι πολύ θυμωμένη για να την απολαύσω. Κοιμάμαι και ξυπνάω με το ίδιο άγχος, τον ίδιο φόβο. Μετράω, μετράω, μετράω. Χάνω τον λογαριασμό.Το πρωί ξυπνάω εκνευρισμένη , περνάω τη μέρα βρίζοντας τους γνωστούς- αγνώστους,(εννοώ τους υπερήφανους Έλληνες που βιώνουν την μοναξιά της εξουσίας) και κοιμάμαι αφρίζοντας από το κακό μου.
Γιατί να έχω ενοχές ,αφού δουλεύοντας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ,πολλές φορές ακόμα και 15 ώρες και με υπερωρίες και με φέσια και με αφραγκίες πέρασα και καλές μέρες; Δεν κατάλαβα, δηλαδή, πρέπει να ζητήσω και συγγνώμη; Από πού ως πού; Και γιατί; Σιγά μη ζητήσω και συγγνώμη που γεννήθηκα! Η μόνη συγνώμη που ζητάω είναι από τον εαυτό μου. Που πληρώνω , και που περίμενα κάτι πίσω, μια σύνταξη της προκοπής. Με όλα αυτά που ξαφνικά εδώ και 20 ημέρες ακούμε από ΓΑΠ και ΓΠ έχεις την εντύπωση ότι ζούμε σε μία χώρα που εχει μόνο άχρηστους δημόσιους υπάλληλους, πλούσιους συνταξιούχους και χαμηλό ΦΠΑ!!!! Τα σκάνδαλα (από το 1989 του Κοσκωτά μέχρι το Βατοπέδι του 2009) έργο των συνταξιούχων ηταν? Τώρα θυμήθηκαν την συλλογική η ευθύνη όταν αυτοί ηταν εκεί και έτρωγαν και εμείς τρώγαμε τα μέτρα της λιτότητας? Τώρα όμως είμαστε εδώ και μας τρώνε αφού μας έκαναν να καταπιούμε και το ΔΝΤ και να ξερνάμε καθημερινά βλέποντας την γερμανίδα αγελάδα. Αυτή είναι πραγματικότητα.
Σνέλ, σνέλ, κάποιος να με ξυπνήσει!!!

jeta