11.08.2009

Οι πρώτες εντυπώσεις από τη συγκέντρωση


Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η διαβούλευση

Αυτό που ζήσαμε το πρωί της Κυριακής ήταν κάτι το εκπληκτικό. 11.30 το μεσημέρι δεν έπεφτε καρφίτσα από τον κόσμο που είχε έρθει να πάρει μέρος στη δική μας διαβούλευση. Ναι, ο κόσμος ενδιαφέρεται πραγματικά και θέλει να μάθει για το εγχείρημα του Δήμου. Το βίντεο και η καλή δουλειά του Κώστα Κίτσιου έδωσε και στον τελευταίο να κατανοήσει για τι πράγμα μιλούμε. Και η Κική η πολιτικός Μηχανικός μας βοήθησε τα μέγιστα καθώς με απλά λόγια ανέλυσε όλη την υπόθεση “τακτοποίησης” και όχι ανάπλαση του πολεοδομικού σχεδίου.
Ο Προβολέας από το κομπιούτερ, η καλή, δική μας, μικροφωνική οι άνθρωποι που μίλησαν και, επιτέλους ακουγόντουσαν, όλα ήταν καλά. Τα πάντα κύλησαν πέρα από τις προσδοκίες μας. Μις μικρή εξαίρεση από ανθρώπους του Δήμου που ήρθαν αν υπερασπισθούν το έργο του κατέληξε σε φιάσκο. Η πρόεδρος του Διαμερίσματος κ. Καραγιάννη είχε τον άχαρο ρόλο της υπεράσπισης του έργου της πλειοψηφίας του Δήμου.
Θετικά καταγράψαμε την παρουσία δύο δημοτικών συμβούλων, της κ. Πορτάλιου από την παράταξη της Ανοιχτής Πόλης και του κ. Αναγνωστόπουλου από την παράταξη της Αθήνας ΑλλάΖΕΙ. Τοποθετήθηκαν ευθαρσώς, επαίνεσαν το έργο της Επιτροπής των Κατοίκων και δήλωσαν ότι θα είναι δίπλα μας σε κάθε στρατηγικό βήμα που θα αποφασίσουμε.
Από την άλλη μεριά οι κάτοικοι μίλησαν, τοποθετήθηκαν, ακούμπησαν στο πρόβλημα όπως αυτή το βιώνουν.
Είδαμε και ακούσαμε πρώτη φορά τα παιδιά του Συλλόγου για τον Πλάτωνα “Ευ πράττειν”. Και μας κέρδισαν. Έβαλαν μια πινελιά με συναίσθημα και ακούμπησαν τις καρδιές μας. Στην ίδια γραμμή πλεύσης, θύμισαν σε όλους την ιστορία αυτού του τόπου και ζήτησαν περισσότερο σεβασμό.
Δυο και ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Που συνεχίστηκε και στους διαδρόμους του πρώτου ορόφου. Εντύπωση καλή έκανε το πρώτο φύλλο της “Ακαδημίας Πλάτωνος” έστω και στην πρωτόλια μορφή της εκτύπωσης του, ενώ ακόμα και κάτω στο δρόμο ο κόσμος συζητούσε τις προτάσεις με τις ημερομηνίες σταθμούς που θα έχουμε μπροστά μας για να μπούμε εμπόδιο στα σχέδια τους.
Η συγκέντρωση ήταν πολύ καλή. Και το γεγονός ότι θορυβήθηκαν και προσπάθησαν να πάρουν το λόγο από την πλευρά του Δήμου, έστω και δυο μόνο στελέχη του, δείχνει καθαρά ότι φοβούνται τη δύναμή μας.

6 σχόλια:

jeta είπε...

Αλήθεια,η δουλειά της προέδρου ενός Δημοτικού διαμ/τος είναι να κάνει πολιτική?
Και εγώ η αφελής που πίστευα έως τώρα ,ότι η πρόεδρος ενός δημοτικού διαμερίσματος δεν εχει χρώμα ,πόσο έξω έπεσα!
Πώς είναι δυνατόν μια μελέτη να περάσει χωρίς να λάβει υπόψη και τις προτάσεις των κατοίκων που το μόνο πού ζητούν είναι αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση? Ποιος είναι ο ρόλος των δημοτικών διαμερισμάτων?
Από τα λεγόμενα της προέδρου του 4ου Δημοτικού διαμ/τος κατάλαβα ,και ας με διορθώσει κάποιος εάν κάνω λάθος, ότι η πρόεδρος μίλησε πολιτικά και εκπροσώπησε την παράταξη της πλειοψηφίας του Δήμου που έδειξε , να αδιαφορεί αν η μελέτη που υποστηρίζει την χάραξη της Αίμωνος , ως λεωφορειακή γραμμή έχει άμεσες συνέπειες στη ασφάλεια των 500 μαθητών των δημοτικών που ευρίσκονται στην Αίμωνος καθώς επίσης και στην διαμόρφωση της γειτονιάς καθώς η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από καυσαέριο,σε συνδυασμό με την μη ανανέωση του αέρα λόγω της πυκνής και ψηλής δόμησης,και το ελάχιστο πράσινο δημιουργούν τις χειρότερες συνθήκες για την ποιότητα της ζωής μας.Πώς είναι δυνατόν μια μελέτη να περάσει χωρίς να λάβει υπόψη και τις προτάσεις των κατοίκων που το μόνο που ζητούν είναι αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση?
Και οι αγανακτισμένοι υπάλληλοι του Δήμου με τον Διαμ/τικό σύμβουλο που μας έκανε μαθήματα δημοκρατίας τοποθετούν την κερδοσκοπία των μεγαλοκατασκευαστών πάνω από την ποιότητα της ζωής μας? Εάν αυτό είναι η πάγια τακτική των δημοτικών αρχών να αντιμετωπίζουν τις αντιδράσεις των δημοτών στα σχέδια τους για τις δήθεν αναπλάσεις, δυστυχώς απογοητεύθηκα .

Ανώνυμος είπε...

η συγκέντρωση ήταν πολύ καλή. Με εκνεύρισε το γεγονός βέβαια ότι δημοτικοί σύμβουλοι βρίσκουν αυτό που λέει το αφεντικό τους ( δήμαρχος) σωστό και όχι αυτά που πασχίζουν να ισχύσουν τα αφεντικά του αφεντικού τους (λαός).
Κρίμα να λαμβάνει σάρκα και οστά ακόμα και τώρα το 2009 η έννοια τσουτσέκι.
κρίμα γιατί όταν ψηφίζαμε άλλα φανταζόμασταν.

Ανώνυμος είπε...

Η κυρία πρόεδρος για να στηρίξει τη μελέτη αναφέρθηκε σε άλλη επιτροπή κατοίκων “φάντασμα” που ανυπομονεί να εφαρμοστεί όπως έχει η μελέτη. Δεν υπάρχει τέτοια επιτροπή. Υπάρχουν τα μεγάλα συμφέροντα των ολίγων και εκλεκτών. Αυτοί ανυπομονούν. Αυτούς υποστηρίζει η κυρία πρόεδρος.
Ο αμέσως επόμενος ομιλητής, διαμερισματικός σύμβουλος ,έλεγε και ασυναρτησίες όπως ΄΄ μέσα από την ενημέρωση με τα φυλλάδια, καταρτίστηκε το σχέδιο αυτό.΄΄
είπε, αναφερόμενος στη μελέτη (σχέδιο). Εκείνη την ώρα νευρίασα ,μετά με έπιασαν τα γέλια.
Άννα

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς δεν συγκράτησα το ονομά του υπαλλήλου-συμβούλου του διαμ/τος.
Γιατί αν αυτόν τον εκλέξαμε επειδή υποτίθεται είναι άριστος για να αντιλαμβάνεται τις κοινωνικές ευαισθησίες τότε κάναμε πολύ μεγάλο λάθος γιατί δεν μπορεί να μας βοηθήσει με ασυναρτησίες και ψέμματα.
Σωτήρης Δαλακούρας.

ΣΥΜΕΝΗΣ ΟΜΗΡΟΣ είπε...

Γιατί απλά στα μάτια του, η δημοκρατία δικαιούται να έχει ένα και μόνο χρώμα: το χρώμα του κόμματός του.
Οι δηλώσεις του,για όλους εμάς τους υπολοίπους που κατά την αποψή του,"πολέμιοι της ανάπτυξης» κατά πάσα πιθανότητα θα τον συνοδεύουν στην υπόλοιπη πολιτική του καριέρα.

Ανώνυμος είπε...

O διαμερισματικός σύμβουλος που μίλησε μετά την κα Πρόεδρο (που ανέφερα πιο πάνω ), μας συστήθηκε ως Xαράλαμπος Κατσιβαρδάς.
Μάλιστα στο τέλος της συγκέντρωσης έψαξα να τον βρω για να του
δείξω τις ασυναρτησίες που είπε (τις είχα γράψει), αλλά είχε φύγει.
Άννα