4.25.2009

"Μαύρο στο Μαυρογιαλούρο"

Δυστυχώς τα μηνύματα ως τώρα για την Ακαδημία Πλάτωνος δεν είναι θετικά σε κανένα από τα 3 μέτωπα που άνοιξαν και απειλούν τον τόπο μας.

1 Οικόπεδο νομαρχίας: Η αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΚ, κ. Παναγιώτη Παταργιά , από νέο πρόσωπο από τον κ. Στέφανο Αγιάσογλου είχε ως επίπτωση την καθυστέρηση της αγοράς του οικοπέδου από τον οργανισμό. Θυμίζουμε πως ο ΟΣΚ δημοσίως δεσμεύτηκε πως θα αποκτήσει το χώρο και θα κατασκευάσει νηπιαγωγείο. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Εσωτερικών (Π. Παυλόπουλος) εδώ και 4 μήνες δεν έχει βρει νομοσχέδιο για να περάσει την τροπολογία περί Διπλάρειου Σχολής . Θυμίζουμε πως η νομαρχία Αθηνών ζητάει την αποζημίωσή της για τις εργασίες, και την ενοικίαση για 100 χρόνια της Διπλάρειου Σχολής στην Πλατεία Θεάτρου. Και δεν περνάει καν από το μυαλό μας πως οι μπουλντόζες της νομαρχίας θα επιστρέψουν εκεί που καθημερινά πηγαίνουν σχολείο 500 παιδάκια.

2. Οικόπεδο Μπόμπολα: Οι πιέσεις που ασκούνται για την έκδοση της περιβαλλοντικής άδειας είναι τρομερές. Υπό κανονικές συνθήκες κανείς δεν θα τολμούσε να σκεφτεί πως μπορεί να χτίσει δίπλα στην Ιερά Οικία του Ακάδημου, δίπλα στο Γυμναστήριο και την Παλαίστρα. Το μυστικό και η ευθύνη είναι στο ΠΔ που υπέγραψαν το 2004 οι υπουργοί Γιώργος Σουφλιάς και Πέτρος Τατούλης. Η μόνη υπεύθυνη λύση είναι αντί να απαλλοτριώσει το χώρο το υπουργείο Πολιτισμού , ή κάτι πιο προωθημένο, ο κ. Γ. Μπόμπολας όπως στο παρελθόν συνέβη και με άλλους ισχυρούς επιχειρηματίες του τόπου να λειτουργήσει ως Εθνικός Ευεργέτης και να παραχωρήσει το οικόπεδο στους κράτος και τους πολίτες . Και επιτέλους από τον υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά , περιμένουμε να ικανοποιήσει τις προσδοκίες, πως τουλάχιστον αυτός έχει διαφορετική αντίληψη για τα μάρμαρα.

3. Ο αποχαρακτηρισμός από χώρο πρασίνου 25 στρεμμάτων από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Πάλι ο κ. Γ. Σουφλιάς αποφασίζει για την περιοχή χωρίς να έχει τη σύμφωνη γνώμη των πολιτών. Μπορεί να θέλει να γίνει πρωθυπουργός ή πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θεμιτή φιλοδοξία, ας μη συμβεί αυτό με τη λογική της κουλτούρας της αντιπαροχής και του τσιμέντου. Η Ακαδημία Πλάτωνος έχει άλλη προοπτική ως μνημείο Παγκόσμιας Εμβέλειας.


Και στις Κάλπες και στους Δρόμους

Σε λιγότερο από δύο μήνες θα έχουμε ευρωεκλογές και είναι η ευκαιρία για τους πολίτες της γειτονίας μας να στείλουν το μήνυμα ότι αυτή του είδους η ανάπτυξη είναι απορριπτέα. Θέλουμε την ιστορία της Ακαδημίας Πλάτωνος, θέλουμε να μας σέβονται. Ως σήμερα τηρήσαμε το fair play και κινηθήκαμε σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο. είναι η ώρα όμως όπως φαίνεται και των κινητοποιήσεων και της κάλπης.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

sanstoΝΕΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
(του κου Σουφλιά)
Άρθρο 22. Προστασία και Ανάδειξη του Ιστορικού και Πολιτιστικού Περιβάλλοντος

5. Για την προστασία και ανάδειξη μνημείων και αρχαιολογικών χώρων εφαρμόζονται τα ακόλουθα:
β) Προωθείται η προστασία των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων. Καθορίζονται ζώνες προστασίας μνημείων και αρχαιολογικών χώρων. Ρυθμίζονται με ειδικές διατάξεις χρήσεων γης, τόσο ο άμεσος όσο και ο ευρύτερος περιβάλλον χώρος μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, ώστε να εξασφαλίζεται :
· Η απρόσκοπτη θέα προς και από τα μνημεία
. Η απομάκρυνση ασύμβατων χρήσεων

Το μνημείο εδώ είναι η οικία του Ακάδημου (και όχι μόνο). πως θα εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη θέα προς και από αυτό; Σε αυτό να μας απαντήσει ο κος Σουφλιάς ,τι θα κάνει; Το θέμα είναι άμεσο, δεν παίρνει λύση σε βάθος 20ετίας δεν είναι γραμμή του μετρό.
Έργα θέλουμε και από αυτά κρίνουμε και ψηφίζουμε.
Μαρία Γ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Και πάλι λόγια που έχουν βάθος χαιρε αμέτρητο. Κανένας άλλος ρε παιδιά γιατί νιός ήμουν και γέρασα.Αμάν πια δεν έχουν το θεό τους

Ανώνυμος είπε...

Ο ιός της μίζας όμως έχει επεκταθεί για τα καλά , στην περιοχή της Ακαδημίας του Πλάτωνα.
Ολοι οι χοίροι της διαπλοκής, του εύκολου κέρδους και φυσικά της διαγραφής των ιστορικών ιχνών της περιοχής μας ,αυτήν την διαγραφή που κάποιοι φοβούνται στην Ιστορία, γιατί ξέρουν ότι δεν θα τους συγχωρήσει ποτέ… Γιατί ακόμη και εκεί ως χοίρους θα τους καταγράψει…
ΟΜΗΡΟΣ ΣΥΜΕΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Όι εκλογές είναι πολύ κοντά.
Θα πονέσουν πολύ ,απο το άνοιγμα της κάλπης.
Θα τούς κάνουμε δωρεάν διαφήμιση