3.09.2009

Ήταν μόνο μια ακόμη αρχή

Χθές Κυριακή το πρωί συγκεντρωθήκαμε στο 4ο διαμέρισμα για να συζητήσουμε το δικό μας ΟΧΙ στα σχέδια που κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι και γνωστοί, ετοιμάζουν για εμάς. Να προβάλλουμε για μια ακόμη φορά δημόσια το δικό μας ΝΑΙ στην ανάπτυξη της Ακαδημίας Πλάτωνα. Δεν είμαστε λίγοι. Αν σκεφθεί κανείς ότι δίπλα έπαιζε μπάλα η μισή Αθήνα. Όλα όσα παρουσιάσαμε θα τα συζητήσουμε και πάλι εκτενώς, με τους κατοίκους καταρχήν, γιατί στο δικό μας χέρι είναι αν θα τους αφήσουμε να μας καταστρέψουν. Το καλύτερο ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση μας -ως συνήθως- το έχει ο Νίκος Θεοδωράκης. Δείτε το στο blog του http://nikosth.blog.com Δέστε και το καταπλητικό βίντεο του Κώστα για το "όραμα" μας που στην ουσία είναι το αυτονόητο δικαίωμα μας σε αυτή την ιστορική περιοχή της Αθήνας. Ρεπορτάζ και το βίντεο υπάρχει στο blog www.baboura.blogspot.com.

Και ορισμένες φωτογραφίες από τη συγκέντρωση μας στην οποία ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις.



Για το τέλος δείτε και τη δική μας πρόταση για δημόσια διαβούλευση. Αν αυτοί δεν μας ακούνε, είμαστε εδώ για να φωνάξουμε δυνατά. Έτσι θα μας ακούσουν.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά υπάρχει λύση για πράσινο και είμαι σίγουρος ότι ο Δήμος θα την εφαρμόσει.
Όπως έκλεισε τη Λένορμαν και έβαλε γηπεδάκια για τα παιδιά την Κυριακή, έτσι θα την κλείνει 2-3 φορές το χρόνο και θα φέρνει μεγάλα δέντρα σε γλάστρες, θα απλώνει γρασίδια και θα βάζει παγκάκια. Θα βαίνουν οι κάτοικοι της περιοχής και θα κάνουν την βόλτα τους για 2-3 ώρες. Μετά σε έξι μήνες πάλι. Τι λέτε; Απλή και δοκιμασμένη πρόταση. Φυσικά δεξιά και αριστερά θα κρέμονται και πανό των χορηγών του πάρκου με ημερομηνία λήξης. Babis Vovos, Wind, AKTΩΡΑΣ κ.ο.κ.

Ανώνυμος είπε...

Ναί, καλή η πρόταση!!!
Να μήν λείψουν και οι αφίσες του Δημάρχου,των Νομαρχιακών συμβούλων (εννοώ τους φίλους των χορηγών)για να γίνουν γνωστά επιτέλους και τα πρόσωπα και τα ονοματά τους.
Δεν πρέπει να τους ευχαριστήσουμε οταν έλθει η ώρα??? (πλησιάζει).

Σωτήρης Δημητρίου.

Ενας απογοητευμένος κάτοικος απο την στάση του Δημάρχου και της Νομαρχίας της Αθήνας

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, μου επιτρέπεις να προσθέσω ότι θα έπρεπε η κάθε εταιρέια ξεχωριστά να φτιάχνει το δικό της πρότζεκτ κάθε μέρα, για τις ανάγκες της διαφήμισης, και ας ήταν κλειστή η Λένορμαν κάθε μέρα!!!!
Δε με χαλάει καθόλου...

Ανώνυμος είπε...

koskit ο.κ. δεν σε χαλάει το καθημερινό κουρελομάνι των διαφημίσεων.Τότε γιατί σε χαλάει ο ΑΚΤΩΡΑΣ και ο ΒΩΒΟΣ? αυτοί έχουν λιγότερη ρύπανση(όπως την εννοείς με την Λένορμαν δηλαδή)

jeta είπε...

Το καλύτερο, για την ιδανική πολιτεία , κατά την φιλοσοφία του Πλάτωνα , είναι να τη διοικούν οι σοφοί, δηλαδή , στην δική μας περίπτωση, φιλόσοφοι είναι οι
1) Δήμαρχος,2) Δημοτικοί Σύμβουλοι, 3) Νομάρχες,4) Αντινομάρχες,5) Νομαρχιακοί Σύμβουλοι. Το δικαίωμα να διοικούν οι φιλόσοφοι, ο Πλάτωνας το αντλεί απ’ το γεγονός ότι αυτοί μόνο απ’ όλους τους ανθρώπους, χάρη στη φιλοσοφία που διδάχθηκαν, είναι κάτοχοι των ιδεών.
Και αυτό γιατί (όπως ακριβώς ξανά στη δική μας περίπτωση ) οι φιλόσοφοι (Δήμαρχοι ,Νομάρχες Νομαρχιακοί Σύμβουλοι) είναι σε θέση να ξέρουν το σωστό , σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ανθρώπους δηλ. στην προκειμένη περίπτωση, ολοι εμείς, οι κάτοικοι της Ακαδημίας Πλάτωνα, είμαστε οι υπόλοιποι, που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το ηθικά σωστό και δίκαιο και δεν ξέρουμε τι πρέπει να πράξουμε!!!!!
Επομένως, το μόνο που μας μένει είναι να συμφωνούμε με τις υποδείξεις των φιλοσόφων!!!
Αν οι φιλόσοφοι άρχοντες , θαυμάζουν τον Ηράκλειτο και ασπάζονται το "Νόμος είναι το να υπακούει κανείς στην γνώμη του Ενός"
για ολους εμάς ισχύει το γνωστό του Αριστοτέλη και μαθητή του Πλάτωνα ότι
" Εις την Τυραννία άρχει ο μονάρχης προς ίδιον συμφέρον, εις την ολιγαρχία ΟΧΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ αλλα οι ΛΙΓΟΙ ΕΥΠΟΡΟΥΝΤΕΣ προς ίδιον πάλι συμφέρον και εις την Δημοκρατία η αρχή ασκείται μόνο χάριν του άπορου πλήθους"

Αυτές οι σκέψεις, μετά την βραδινή προβολή απο την τηλεόραση του ΣΚΑΙ για την ζωή και το έργο του Πλάτωνα.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς δεν κατάλαβες τις ανάγκες της διαφήμισης...Όλες οι εταιρείες που θέλουν να διαφημίσουν τα προϊόντα τους να ¨στήνουν¨τα πλατώ τους στο δρόμο...να γίνεται η Λένορμαν καθημερινά και ένα διαφορετικό θέμα ή πολλά διαφορετικά θέματα...Αναβάθμιση σε οδό-στούντιο!
Κάτι τέτοιο εννοώ, Ανώνυμε....

Ανώνυμος είπε...

Στον Ανώνυμο με το "κουρελομάνι"

Μετά απο έρευνα που έκανε ο δήμαρχος ,ρώτησε τον Βωβό ,'Ακτωρα κι όλους τους εργολάβους του λεκανοπεδίου,τούς Νομαρχιακούς Συμβούλους, επειδή φυσικά εκείνοι διαθέτουν μεγάλη περιβαλλοντική ευαισθησία !!!,λατρεύουν το πράσινο,(REDS ΑΕ ,Αρχαιολογικό Πάρκο) ,και είναι της άποψης οτι, για να φτιαχτεί πάρκο πρέπει πρώτα να κατασκευασθεί … mall…
Άρα είναι φιλικοί και προς το περιβάλλον και προς τους κατοίκους του δήμου, γιατί το πρώτο που κάνει ο δήμαρχος είναι να ενημερώνει το κοινό (βλέπε το τσιμέντωμα στην περιοχή γύρω από τους σταθμούς Λαρίσης και Πελοποννήσου με καταστροφές αιωνόβιων δένδρων.κ.ά πολλά) για διατύπωση προτάσεων ή εναλλακτικών λύσεων!!!!
Έτσι ο δήμαρχος μας εκτός απο καλλιτέχνης (καταπληκτικές αφίσες…) είναι και Αθλητής και σεβόμενος (όπως πάντα άλλωστε) το λαϊκό αίσθημα και φυσικά και για λόγους ασφαλείας, έκλεισε την Λένορμαν προς μεγάλη χαρά !!!!!των γερόντων που βγαίνοντας από την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου, αντί να περιμένουν με τις ώρες τα λεωφορεία, τους προσέφερε δωρεάν θέαμα ποδοσφαίρου !!!.Το τι άκουσε δεν περιγράφεται.
Από τώρα λοιπόν και στο εξής (μέχρι να γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό) θα χρησιμοποιούνται οι Λεωφόροι σαν γήπεδα , γιατί τα οικόπεδα τα παραχωρεί σε Νομαρχία. ή στ .REDS AE .

Συμένης Ομηρος

Ανώνυμος είπε...

Το νερό κυλά πια στο αυλάκι.
Σας συχγαίρω για τίς πρωτοβουλίες σας.Ολοι εμείς, που βρεθήκαμε κοντά σας, καταλάβαμε, πόσο λανθασμένες ήταν οι κρίσεις μας, για τους "άρχοντες" της Αθήνας μας.
Δήμαρχο,και Νορμαρχία.
Κάνουν σχέδια και αποφασίζουν για την ζωή μας στα συμβούλιά τους,συμβούλια,που πληρώνουμε εμείς ολοι με πολλά ευρώ!!!
Η υπομονή μας ομως εξαντλήθηκε.
Ολοι εμείς ας τούς διαφημίσουμε οπως τούς αξίζει.
Αλέκος Παπασωτηρίου.