11.03.2008

Λίγο μετά τη μουσική διαμαρτυρία, λίγο πριν το επόμενο βήμα

Ήταν ένα όμορφο πρωινό. Στις 2 Νοεμβρίου το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος απέκτησε ζωή. ΖΩΗ. Αυτή τη ζωντάνια που μπορεί να προσφέρει ο αγώνας για κάτι κοινό, μεγάλο, κάτι που μπορεί να μας ενώσει παρά τις όποιες διαφορές μας. Φωνάξαμε, τραγουδήσαμε, διαφωνήσαμε, συμφωνήσαμε, γελάσαμε. Κυρίως: Είπαμε μεταξύ μας καλημέρα, ανοίξαμε τα σκοτεινά βλέμματα, υψώσαμε τα μάτια για να γνωρίσουμε το διπλανό μας, το γείτονα μας. Ακόμη και για να διαφωνήσουμε μαζί του. Ήταν μιας γιορτή, όπως αυτές που μπορούν να γεννούν οι διαμαρτυρίες για κάτι δίκαιο.
Καταρχήν, διαβάστε τα συνθήματα μας. Γεννήθηκαν σε μια μόνο στιγμή από έναν δικό μας άνθρωπο, εδώ στη γειτονιά που έχει το χάρισμα της επικοινωνίας. Μπορεί να μην ακούγονταν συνεχώς μέχρι το βράδυ αλλά ακούστηκαν μέχρι που το πάνω χέρι πήραν οι ήχοι του Θηβαίου και του Τσακνή.

Η "βόλτα" που αξίζει σίγουρα σήμερα και αύριο και κάθε μέρα στη γειτονιά του Διαδικτύου βρίσκεται στη διεύθυνση http://nikosth.blog.com/. Στο blog του καλού μας γείτονα θα βρείτε live ρεπορτάζ από την κινητοποίηση μας, φωτογραφίες και το υπέροχο κλίμα που ζήσαμε το μεσημέρι και απόγευμα της Κυριακής. Δείτε τα οπωσδήποτε.
Οι δικές μας φωτογραφίες ...έρχονται, ελπίζουμε και τα μικρά βιντεάκια από τη διαμαρτυρία μας.

Τα συνθήματά μας:

· ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ


· ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΗΤΑΝΕ ΑΠΛΑ

Ο ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ


· Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΤΟ ΗΘΕΛΕ, ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ



· ΑΚΟΥΣΤΕ, ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΑΣ ΤΟ ‘ΔΩΣΕ Η ΦΥΣΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ



· ΑΚΟΥΣΤΕ, ΑΚΟΥΣΤΕ, ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ



· ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ



· ΠΡΑΣΙΝΟ, ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΥΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ



· ΟΧΙ ΛΕΜΕ ΣΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ

ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ



· ΕΝΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ

ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ



· ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ

(ΚΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την κινητοποίηση σας. Πολύ εύστοχα και τα συνθήματα. Εύχομαι να πετύχετε το στόχο σας που αφορά την ποιότητα ζωής όλων μας. Τέτοιες πρωτοβουλίες σε επίπεδο γειτονιάς συνεισφέρουν στο να γνωριζόμαστε καλύτερα και δημιουργούν κινήματα με γερές βάσεις. Όπως στου Φιλοπάππου που συμπληρώνει 6 χρόνια και έχει γλιτώσει το χώρο από εισιτήριο και κλείσιμο. https://filopappou.wordpress.com

akadimia-platonos είπε...

Ναι, είναι αλήθεια. Το κίνημα του Φιλοπάππου έκλεισε ήδη έξι χρόνια κινητοποιήσεων. Γερά και δυνατά για τους ελεύθερους χώρους είμαστε μαζί σας.
Διαβάζουμε στο blog σας τις εξελίξεις.
Μπράβο σας.