10.12.2008

Ξανά στη Βουλή , η καταστροφή της Ακαδημίας Πλάτωνα

Η επιχειρούμενη καταστροφή της Ακαδημίας Πλάτωνος ξανά στη Βουλή. ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση για το νέο Μουσείο της Ακρόπολης και τη διαφημιστική του προβολή ύψους 6 εκατ. ευρώ, ζήτησε , την περασμένη Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, από τον υπουργό Πολιτισμού να παρέμβει από "άνευ προηγούμενου" οικιστική έκρηξη , ζητώντας ταυτόχρονα τη διάσωση και του Κεραμεικού και του Ελαιώνα. Ο Κ. Καρτάλης, θυμίζουμε, κατέθεσε, προ καιρού, ερώτηση προς τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού. Η αναφορά του στη γειτονιά μας , έχει ως εξής:

"Έχετε ένα πολύ μεγάλο έργο να κάνετε. Έχετε κληρονομήσει από τους προκατόχους σας μία πολύ κακή εικόνα στην πολιτιστική διαδρομή της χώρας και στην εικόνα του πολιτισμού στη χώρα μας.

Επικεντρωθείτε στα μεγάλα στοιχήματα. Σίγουρα, το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης είναι ένα μεγάλο στοίχημα, αλλά μεγάλα στοιχήματα είναι να σώσετε την Ακαδημία Πλάτωνος που αυτή τη στιγμή έχει μία οικιστική έκρηξη άνευ προηγουμένου, να σώσετε τον Κεραμικό, να σώσετε τον Ελαιώνα!

Δεν βλέπω τις παρεμβάσεις σας εκεί! Δεν τις βλέπει κανένας Έλληνας πολίτης! "

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η επιχειρούμενη καταστροφή της περιοχής μας,κύριε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ του Νομού Μαγνησίας, είναι έργο της Νομαρχίας της Αθήνας που πρόσκειται στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.Ολοι είναι συνυπεύθυνοι για την καταστροφή πού εχουν αποφασίσει από κοινού η ΝΟΜΑΡΧΊΑ,ΠΕΧΩΔΕ,ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.
Ας τραβήξει κάποιος επιτέλους το αυτί του Νομάρχη γιατί εκθέτει ανεπανόρθωτα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τον Αργηγό του.
JETA

Ανώνυμος είπε...

"Όλοι οι εναπομείναντες ελεύθεροι χώροι πρέπει να αξιοποιηθούν για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και να μην οδηγηθούν στην οικοδόμηση και την εμπορική εκμετάλλευση. Θα αγωνιστούμε επίσης για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την κινητοποίησή τους για τα θέματα του περιβάλλοντος".!!!!
Αυτά λέει η προισταμένη του Κου Σγουρού,υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς Κα Ντίνα Μπέη για τίς βασικές προτεραιότητες που εχει ο φορέας στον οποίο ηγείται δηλ.υπόσχεται βελτίωση της ποιότητας ζωής και αγώνα για να μην οδηγηθούν οι δυστυχείς πολίτες δηλ.εμείς στην οικοδόμηση και στην εμπορική εκμετάλλευση. Θα αγωνιστούμε,λέει,επίσης για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την κινητοποίησή τους για τα θέματα του περιβάλλοντος.
Αυτά μας τα έλεγε η Κα Μπέη και προεκλογικα στο καφενείο της οδού Αλεξανδρείας.Φαίνετα οτι Σγουρός-Μπέη αν και είναι στην ίδια υπηρεσία ,δεν συννενοούνται καλύτερα για να λένε τουλάχιστον τα ίδια!!!!!!
Φυσικά ολοι ανήκουν στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και προστατεύουν το δίκαιο του πολίτη.
ΒΡΕ ΟΥΣΤ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ του Ν.Μαγνησίας και το Μουσείο να γίνει και η Ακαδημία Πλάτωνος και ο Ελαιώνας και ο Κεραμεικός μπορούν να σωθούν. Η επιχειρηματολογία σας όμως είναι κενή και απλοική και δίνει την εντύπωση ότι ασχοληθήκατε με μας γιατί δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε ή μήπως προαλείφεσθε για υποψήφιος Α' Αθήνας.Εδώ που τα λέμε το παρουσιαστικό σας ταιριάζει για την Α' Αθήνας.Στο Κολωνάκι όμως όχι εδώ.Εδώ δεν υπάρχουν golden boys εδώ θέλει δουλειά και τρέξιμο.Peter

Ανώνυμος είπε...

Peter συμφωνώ μαζί σου.
Ακούμε διάφορα για τα προβλήματα της περιοχής μας και του κέντρου την τελευταία έβδομάδα, από διάφορους παράγοντες του δήμου και απο τον κον Σγουρό της Νομαρχίας... Αλλά επί της ουσίας τίποτε... Ο δήμαρχος εκνευρισμένος (απ'όσα άκουσα στον ΣΚΑΙ) του φταίνει όλοι οι άλλοι, εκτός απ'αυτόν.ΕΚΝΕΥΡΊΖΕΤΑΙ πού θέλουμε οι γειτονιές μας να έχουν μόνο σπίτια και οχι Δημόσιες υπηρεσίες. Ακόμα περιμένουνε να ακούσουμε
κάποια συγκεκριμένη πρόταση.Πολύ σκέψη και πολύ μελέτη......Οσο για την κα Μπέη στην υπερνομαρχία,να μήν την κουράσουμε με το πρόβλημα της περιοχής μας.!!!!!Και ο Νομάρχης εχει μήνες να την δεί.Μακριά και αγαπημένοι!!!!
ΧΑΡΟΥΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Απότι γνωρίζω ο Κ. Καρτάλης είναι εισηγητής πολιτισμού για την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Δεν νομίζω ότι ασχολείται με την Ακαδημία Πλάτωνος με στόχο την Α΄ Αθήνας. Ας αξιοποιήσουμε επιτέλους τους πολιτικούς - από όλα τα κόμματα - που συμπαρίστανται στις προσπάθειες μας αντί να τους κατεδαφίζουμε.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν πάμε να διαμρτυρηθούμε στα κόμματα; Να δούμε και τις θέσεις τους!
Πάντως όσον αφορά την Μπέη, νομίζω ότι κάνει δουλειά και το έχει πάρει σοβάρα. Μπήκα στο site που έστησε η Υπερνομαρχία (www.attiko-prasino.gr)... όπου οφείλουμε τα ΜΠΡΑΒΟ, να τα λέμε!!!