10.29.2008

Κυριακή 2 Νοεμβρίου στις 4.00 με Θηβαίο και Τσακνή

Μια μικρή αλλαγή στη συναυλία. Ο Β. Παπακωνσταντίνου δεν θα καταφέρει να είναι στη μουσική διαμαρτυρία που διοργανώνει ο Σκάι . Θα είναι όμως τόσο ο Χρήστος Θηβαίος, όσο και ο Διονύσης Τσακνής , ο οποίος ανταποκρίθηκε αμέσως στο σχετικό αίτημα του σταθμού.

Επίσης η ώρα της συναυλίας μετακινήθηκε . Θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή στις 4.00 το απόγευμα , κάτι που σημαίνει πως από τις 3.00 πρέπει ο χώρος του Άλσους να αρχίσει να γεμίζει. αναμένονται οι σχετικές άδειες από την αρχαιολογική υπηρεσία και το δήμο Αθηναίων.
Ελπίζουμε πως θα δοθούν , αφού η δράση του Σκάι και των κατοίκων συμπίπτει με τα σχέδια των αρχαιολόγων, και ειδικά της Γ Εφορείας και συγκρούεται με τη λογική των εργολάβων.

Η είσοδος στη συναυλία είναι δωρεάν, όπως είναι αυτονόητο πρέπει όμως να ενημερωθούν όλοι οι κάτοικοι της γειτονιάς και κυρίως οι μαθητές για να κατέβουν. είναι η μοναδική ευκαιρία που έχει η γειτονιά μας να γίνει ...Θησείο και όχι Κυψέλη!

Όλοι στο Πάρκο για το Πάρκο. Όχι στο πολυώροφο διοικητήριο της Νομαρχίας, απέναντι από τους μαθητές.

Θέλουμε την ιστορία της γειτονιάς μας πίσω!

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΦΙΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ .ΟΛΟΙ ΜΗΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ,ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΘΗ.ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΣΧΟΛΙΩΝ .
ΜΕ ΦΙΛΙΚΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Π. ΚΩΣΤΑΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Συμπληρωματικα αλλο εκλογες εθνικες , δημοτικες ,νομαρχιακες σε εθνικο επιπεδο και εντελως αλλο εσωτερικες διαδικασιες σε ενα κομμα .Για να συνομιλουσα με τον κυριο Αθανασιου θα πρεπε να κατεβω σε νομαρχιακες εκλογες με το κινημα μου και να εκλεγω,πραγμα το οποιο δεν εχει γινει ποτε !Αν θελει καποιος να μαθει τους εκλεγμενους νομαρχιακους συμβουλους του ΠΑΣΟΚ ας ρωτησει το κινημα .Πιο απλα δεν γινεται να το εξηγησω.
Ευχαριστω για τη φιλοξενια
Ο αγωνας για τον σοσιαλιστικο μετασχηματισμο της κοινωνιας μας συνεχιζεται!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι,
Η Ακαδημία Πλάτωνος,μια όαση στο κέντρο της Αθήνας δεν έχει ακόμα ενταχθεί στο πρόγραμμα ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων ή μήπως έχει?
Στην ουσία η περιοχή είναι ακόμα όπως ήταν το 1963 που εγώ ήμουν παιδάκι.
Τουλάχιστον τώρα δεν θα έπρεπε να γνωρίζουμε τι βρίσκουν σε όλες αυτές τις ανασκαφές στην Ακαδημία και στην ευρύτερη περιοχή?
Δεν θα έπρεπε να ανακοινώνονται επίσημα τα ευρήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα? Δεν θα έπρεπε και εμείς να μαθαίνουμε για την ιστορία της πόλης μας? Γιατί ως τώρα μένουν γνωστά σε ένα κλειστό κύκλο αρχαιολόγων?
Και γιατί δεν γνωρίζουμε αν ολοκληρώθηκε ή όχι η ένταξη της περιοχής στο πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα ενοποίησης? ΚΡΑΤΥΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Από λάθος άφησα το σχόλιό μου στον Βασίλειο Π.Κωστάρα στην προηγούμενη σελίδα.Ας το ψάξει παρακαλώ.
ΚΡΑΤΥΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

S. O. S
Κ Ι Ν Δ Υ Ν Ο Σ - Β Ο Η Θ Ε Ι Α

Είμαστε στο παρα 5, οπου ετοιμάζονται ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ να γκρεμίσουν αποθήκες και παλιές οικίες στα οικόπεδα μεταξύ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ - ΚΡΕΟΝΤΟΣ και να χτίσουν 2 και 3 6όροφες πολυκατοικίες - ντουλάπες, ακριβώσ δίπλα στο αρχαιολογικό πάρκο και ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ?? ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.

- ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ
- ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
- ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ
- ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΡΑΤΥΛΕ ΣΟΥ ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι,
αντί να ανταλλάσετε αυτές τις λεκτικές ξιφομαχίες , που στην παρούσα φάση μόνο ανούσιες είναι και δεν πρόκειται να προσφέρουν τίποτα στον αγώνα μας, καλύτερα είναι να δώσετε βάρος στον αγώνα που δίνουμε όλοι - επώνυμοι και μη - για το καλό όλων μας.
Το να μαλώνουμε μεταξύ μας , αποπροσανατολίζουν τον κόσμο και μου θυμίζει κάτι από εμφύλιο με τις όποιες καταστροφικές συνέπειες έχει αυτό.
Είδατε το προηγούμενο σχόλιο;
Ντουλάπες απέναντι από το νέο αρχαιολογικό μουσείο;
Αυτό ονειρεύεστε;
- Να βγάζουν κάποιοι λεφτά στις πλάτες μας;;;
-Που δεν τους ενδιαφέρει γιατί δεν είναι η γειτονιά τους;
- Που όταν ζούσαμε μέσα στην αθλιότητα κανείς δεν μας θυμόταν;
-Που σε κάποιες περιοχές πρώτα ήρθε το ΕΥΡΩ (εννοώ το 2002) και μετά ο Δήμος για να κάνει αποχέτευση και μας είχαν φάει οι βόθροι;
-Που την δεκαετία του '90 ακόμα κάποιες γειτονιές είχαν χώμα στους δρόμους αντί άσφαλτο;;; Και πνιγόμασταν από τη λάσπη;

Ο Χ Ι λοιπόν σε όλους αυτούς που καπηλεύονται την ζωή μας

ΝΑΙ στην κινητοποίηση

ΟΧΙ στην Νομαρχία

ΝΑΙ στο 130ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΟΧΙ στις πολυκατοικίες ντουλαπες - ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ απέναντι από το μουσείο

ΝΑΙ στην δημιουργία διαδραστικού κέντρου και δραστηριοτήτων στον εν λόγω χώρο.

ΟΧΙ στις κατασκευαστικές εταιρείες που θέλουν να ανεγείρουν 20.000 τ.μ 5όροφο κτίριο ΜΕΣΑ στο αρχαιολογικό πάρκο.

ΕΔΩ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ.
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ

Δήμητρα

Ανώνυμος είπε...

Δημητρα ακομα και μεσα απο διαφωνιες μπορει να βγουν χρησιμα πραγματα .Μην αφαιρεις λοιπον τον λογο απο τους φιλους μας Και αυτοι μαζι μας ειναι.

Ανώνυμος είπε...

Παιδια και τον Βασιλη και τον Κωστα και τον Βαγγελη,τους ξερω χρονια .Γεννημα ,θρεμα της περιοχης την πονανε και αυτοι οπως και εμεις και θα παλεψουν για την οριστικη αναπλαση και βελτιωση αυτης .Το συνθημα μας παραμενει ολων μας ,σχολεια και πρασινο για τον Πλατωνα.
Νικος

Ανώνυμος είπε...

δεν αφαιρω κανένα λόγο. ούτε από τα γραφόμενά μου απαγόρευσα σε κάποιον να μιλήσει. απλά την ενέργεια που έχουν να την διοχετεύουν στη σωστή κατεύθυνση. γιατί προσωπικά πιστεύω ότι κάποια από τα σχόλια τους ξέφευγαν. άδικο έχω;

Δήμητρα

Ανώνυμος είπε...

Ο αγώνας εναντίον της οικοδόμησης του κτιρίου της νομαρχίας βγάζει στην επιφάνεια και όλα τα άλλα προβλήματα της γειτονιάς μας.
Ας επικεντρωθούμε σ'αυτά στο πράσινο, στην ανάπλαση, στην αναβάθμιση. Με συνείδηση με γνώση και με ρεαλισμό απέναντι στις καταστάσεις θα πετύχουμε.
PETER.

Ανώνυμος είπε...

Κανείς δεν θέλει ντουλάπες και εμφύλιους.Αλλά ούτε και την πολιτική.Φαντασθείτε την ικανοποίησή μας αν όλα αυτά έχουν καλό τέλος χωρίς τα κόμματα ανάμεσά μας.
Μπροστά, αγωνιζόμαστε και θα πετύχουμε. Μαργαρίτα.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κωστάρα,αρκετά.
Σας βαρεθήκαμε.Τόν θυμό μας,την οργή μας θα την διαπιστώσετε σε μερικούς μήνες.
Απλά ας επικεντρωθούμε ολοι εμείς οι απλοί κάτοικοι της Ακαδημίας Πλάτωνος στο πρόβλημα πού η Νομαρχία της Αθήνας ξαφνικά εχει δημιουργήσει σ'όλους μας .Σ'εμάς τους ατυχείς πού μένουμε σ'αυτήν την ωραία συνοικία της Αθήνας.Γιατί το μόνο που κατορθώνετε μ'όλες αυτές τίς δηλώσεις πού κάνετε ολοι εσείς πού ασχολείσθε με την πολιτική,μας θυμώνετε ακόμη περισσότερο,οργιζόμαστε με την αδιαλαξία ολων εκείνων πού αμείβονται απο το υστέρημα του απλού πολίτη για να δημιουργούν τερατουργήματα αντί για κομψοτεχνήματα.
Ας αντιδράσουμε για αλλη μια φορα τραγουδώντας ΟΧΙ στα τερατουργήματα της Νομαρχίας,ας τραγουδήσουμε δυνατά για να καταλάβουν πόσο δυνατή γίνεται η ψυχή μας οταν προσπαθούν οι λίγοι να την μαντρώσουν σε μπετόν.
Σοφία

jeta είπε...

Θαύμα-θαύμα!!!!!
Ο ΟΣΚ ζητά να αγοράσει το οικόπεδο ιδιοκτησίας της Νομαρχίας της Αθήνας στην τρέχουσα εμπορική αξία.(Ας το ξεφορτωθεί επιτέλους η Νομαρχία,από τώρα και στο εξής μόνο πονοκέφαλο θα τής δημιουργεί).
Τό μόνο πού μένει να μάθουμε ειναι,πώς βρέθηκε στην κατοχή της Νομαρχίας,απο ποιά αγορα προήλθε το οικοπεδο και πότε, και φυσικά τον προηγούμενο ίδιοκτήτη.
Επίσης μήμπως,μήμπως λέω ,ήταν λιγάκι τσουκτερή η δαπάνη σκαψήματος και μεταφοράς των χωμάτων?(1.350.000,00 ευρώ)

Ανώνυμος είπε...

jeta
εκει ακριβώς είναι η κουτοπονηρια της νομαρχίας. Λέει στην επίσημη ταμπέλα για το είδος του έργου 9 μες τις άκρες γιατί δεν το θυμάμαι απέξω) ότι πρόκειται για αρχαιολογικές εσκαφές.
Και εγώ, η ανίδεη απλή πολίτης, κάθε φορά που πέρναγα από μπροστά του , το θαύμαζα και έλεγα μπράβο στην νομαρχία που ήθελε να αναδείξει - γιατί αυτή την εντύπωση μου έδινε - τα αρχαία μας. αλλά που ήξερα τί κρυβόταν πίσω από τις λαμαρίνες της ντροπής. Μέλος της προσωρινής επιτροπής μου το είπε.

Δήμητρα

Ανώνυμος είπε...

sofia sas to ksanapa kai xtes .kai o vasilis kai o vaggelis kai okostas kai ogrigoris oloi gia to idio niazomaste ,min epityuesai loipon se filoys mas pou oute jereis ti zoria exoun perasei kai as anikou opou theloun outos i allos oloi kapou anikoume min eimaste ipokrites ,kai den eisai h moni pou exeis genithei edo.ara ase kai tous pasokus kai tous kke kai tous deksious na milane ,eksalou apla meli eimaste oloi opos kai ego pou psifizo synaspismo
.oloi ta idia problimata exoume kai pistepse me akoma perisotera min bgazeis tin orgi sou stous filous mas pou epeidi tous ksero einai spania paidia kai pragmatiloi dimokrates tis perioxis mas
nikos

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΦΙΑ ΟΤΑΝ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΡΩΓΑΝΕ ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ,ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ 40Υ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΝ ΘΥΜΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ.
ΛΑΜΠΡΟΣ- ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Ανώνυμος είπε...

DEN KATALAVAINV NIKO.DEN MILAS ELLHNIKA?
SOFIA

Ανώνυμος είπε...

Το άδικο δεν έχει χρώμα.Μπορεί να είναι πράσινο(στην προκειμένη περίπτωση ειναι πράσινο)κόκκινο,μπλέ.
Αυτην την στιγμή αγωνιούμε για το μέλλον της περιοχής μας.Μας πρόσθεσαν και αλλα προβλήματα.Και το θεωρώ αδικο.
ΣΟΦΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΦΙΑ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΞΗΓΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ .ΑΡΑ ΤΙ ΕΠΙΤΙΘΕΣΑΙ ΛΕΚΤΙΚΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΓΩΝΑ .ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ?
ΝΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Συνήθως οι αγωνιστές ειναι ανωνυμοι φίλε Νίκο.
Ας επικεντρωθούμε στην διαμαρτυρία των ανωνύμων αχρωμάτιστων κατοίκων της αγαπημένης μας γειτονιάς.
ΣΟΦΙΑ.
ολοι στο πάρκο,δυνατά,δυνατά.

Ανώνυμος είπε...

ολοι στην συναυλια αλλα την καραμελα με το αχρωματιστους αστην γιατι ολοι γνωριζομαστε!!!!!!
Νικος

Ανώνυμος είπε...

βρε χρωματισμένοι, λιγα σχολια, επειδη μου ανeβασατε την πιεση, ενω με πολυ χαρα ειδα σε αφισακι το blog gia thn kainoyrgia moy geitonia.
1ον δεν ειδα ουτε ενα σχολιο, ουτε μια αναρτηση, να αναφερεται τις βαθυτερες αιτιες του προβληματος, τις πολιτικες, οχι με την κομματικη (σας)εννοια-καλη παντως η αποπειρα να αποκομματικοποιησετε την προσπαθεια-αλλα με την εννοια της αποσυρσης τον ατομων από τα κοινωνικα με ταυτοχρονη υπερδιογκωση της σημασιας του προσωπικου οικονομικου κερδους ΟΛΩΝ!εννοω πως αν θελετε να αλλαξει ο κοσμος κ οχι μονο η γειτονιτσα σας(κ μονο τετοιες προσπαθειες αξιζουν κ εν τελει αποδιδουν), καλο ειναι να αποφασισετε τι φταιει κ να συνεχισετε τετοιες αποπειρες παιρνοντας μια πιο σοβαρη πολιτικη θεση, αφου κανετε μια καλη αυτοκριτικη (γιατι αν το μονο που σας νοιαζει ειναι η γειτονιτσα σας, σας θεωρω ατομικιστες κ συνυπευθυνους για καθε τετοια ασχημια που τωρα παλευετε να διορθωσετε, ως φορεις της σαπιας ιδεολογιας του προσωπικου ηδονισμου)

2ον δεν μπορω να καταλαβω γιατι να θελετε να γινει η περιοχη "Θησειο κ οχι κυψελη". δεν βλεπω διαφορα μεταξυ τσιμεντοπολυκατοικιων και αντρων της οικονομικης αναπτυξης. προτιμω να περπατω αναμεσα σε κατοικους μιας ασχημης περιοχης παρα στη βαβουρα των μαγαζιων-καλλιστειων μιζεριας κ αποξενωμενης διασκεδασης. θλιβομαι στην ιδεα να γινει ετσι η γειτονια μου κ θα τρελαθω απο τη στεναχωρια αν υποψιαστω οτι στο κινημα συμμετεχουν κ ανθρωπαρια που θελουν να επωφεληθουν κατα αυτον τον τροπο

Ανώνυμος είπε...

Φιλε εσυ που μας αποκαλεις χρωματισμενους και δεν θελεις η γειτονια μας να γινει θησειο ,ελα σε μια συναντηση μας και καταλαβεις οτι απο το θησειο θελουμε μονο τους πεζοδρομους και οχι την βαβουρα.Επισεις θελουμε να ενωσουμε σε ενα συλλογο ολες της φωνες που ακουγονται στην γειτονια μας ,στα Σεπολια,στο Κολωνο,στο Κεραμικο και αλλου.θα ηταν μεγαλη μας χαρα να σε γνωρισουμε.